Puistokekkerit ja vempeleet Logitech UE Boombox

07/11/14
teknologia

2_155700-680x448

Kesko muistaa kotikaupunkiani sulkemalla kaksi Anttilaansa, joten pitihän sitä käydä vielä fiilistelemässä nk. viimiset hatsit kuolevaa supermarkettia. Yllättäen mukaan tarttui hyvällä diilillä ja kepakan mentaalipainin jälkeen Logitechin UE Boombox ..sinänsä en tarvinnut talouteeni enää yhtäkään portaabelia ostarihifilaitosta, mutta kun hintalapussa komeili 59.90€ niin olihan aparaatti pakko ottaa kantoon.

Tarkempi analyysi osoitti laitteen olevan melkoisen sähäkkä peli vaikka nyt takapihan poikapainien tai puistopiknikin vauhdittajaksi. Mistä on siis kyse? No numerotason detailjit löydät intewebseistä, mutta käyttöarvoltaan vehjes asettuu johonkin pienten taskukajarien ja ison Ion Audion Blockrockerin välimaastoon.

Kyse on siis noin pari kiloisesta 50cmX15cmX10cm(silmämääräsesti, kato ne tarkat luvut Logitechin tuotekuvastosta) kokoluokan bluetooth-kaiuttimesta, jossa oma sisäinen akku. Matskuiksi valittu alumiini ja ympäristöä hylkivä kumi pohjaan; koko paketti on pistetty helkkarin presiis kasaan. Designwise kumartaa pitkälle 60-luvun minimalismiin ja omppufirman tuotteita kohden. Ei ledejä, iDocceja, liitinvalikoimia tai näyttöjä ..vain mies ja alumiininen ääniputki. Vahvat fibat myös kahekasakytäluvun olalla roudattaviin ghettoblastereihin läsnä. Olisiko ripaus samaa muotokieltä muinaisten G5 powermaccien kanssa ilmassa myös.

Homman juju on liittää vekottimeen joko bluetoothilla tai 3.5mm audiokaabelilla(ei mukana myyntipakkauksessa) valikoimasi soitin, älypuhelin tms. Laitteesta webbiradio tai suosikki biisit tulille ja äänet tuubista ulos. Helppoa kuin banskun kuorinta siis.

Alumiinisen grillen alta löytyy sähisemästä kaikkiaan kahdeksan elementtiä, joista kaksi on kolmen tuuman subbaria. Tarjolla siis ehtaa stereoääntä muikealla bassolla maustettuna. Grillen muotoilusta voisi kuvitella, että kyseessä olisi ympärisäteilevä PA, mutta laite blastaa aika suunnatusti UE-logon puolelta äänet ulos. Vekottimessa itsessään on vain powerpainikkeen lisäksi bt-paritus ja volyymi +/- buttonit, joten tarkemmat levelisäädöt joudut tekemään päätelaitteesta. Vekottimen muhkea basso on varmasti nuorison mieleen, mutta itse huomasin parissakin kohtaa korjaavani leveleitä mikseristä jottei aivan kaikki midtonet jää jalkoihin. Ihan puhdasta desibeliä lähtee kyllä isohkojen puistokemujenkin tarpeisiin ja yksinkertaisempien genrejen, kuten dubstepin kanssa, ei jäätävän yliedustettu alapää haittaa juurikaan. Kimmo Kamariorkesteriystävän keittiöradion korvikkeeksi en voi laitetta kyllä suositella; on se vain niin brutaalisti nuorison makuun rakennettu.

Jos lähes parisen kiloa painavan alumiinimöhkäleen roudailu ei ole mielyttävä konsepti niin Logitechiltä löytyy kataloogistaan snadimpi UE Boom, joka sitten on sitä perinteisempää bluetooth speakerimeininkiä about pintin kokoisen tölkin kokoluokkaan pakattuna. Jostakin apinallisesta syystä Boomin hintalapussa on edelleenkin 100+ euroa across the board. Samaan formfactori-osastoon tipahtaa myös aikaisemmin arvostelemani JBL:n travellauskaiutin. Se mitä juhannuksena ehdin tutkistelemaan niin UE Boom on myös ihan top notch vekotin ja täyttää takuulla se puistopartyn vauhdittajan nichen.

Isoimpina griiffeinä Boomboxin kanssa on luvattu 6h. akkukapa, jonka näen loppuvan moneltakin kesken. Akku on periaatteessa loppukäyttäjän vaihdettavissa ja jopa modattavissa isompiin milliampstunteihin, mutta virallisesti Logitech ei varaosia kauppaa. Amazonista ja Ebaysta voi tosin normaalimies tilata sparesin about 20-30$ hintaan. Vaihtoon ei tarvita muuta kuin philipskärkinen ruukkari ja sormet.
Laitoksen paino ja kokoluokka voi olla monelle myös big no no, mutta jos tosiaan tarkoituksena on lätätä äässi nurmikkoon ja kiskoa parit oluet huiviin niin eipähän sitä laitosta tarvitse kauheasti re-loccailla.

+ÄÄNEKÄS, riittää ulkokäyttöön
+Matsku ja build quality ..lähes macmainen
+/-phatBASSS
-6h. akku
-paino ja koko
-askeettinen myyntipakkaus ..ois nyt voinut pistää edes sen äänikaabelin mukaan
-pelkistetty muotoilu ei sallinut akun leveleitä ilmaisevia ledejä. jäljellä oleva akkukapa on mysteeri
(njoo! powerbuttoni vaihtaa vihreästä punaiseen kun olisi aika ladata, mutta inkrementit ois kivoja tietää myös)
-Volyymitaso ja äänenlaatu tipahtaa melko radikaalisti laitteen akun kapan viimeisien 15-10% aikana

NFC puuttuu, mutta en ole koskaan kaivannut varsinaisesti toimintoa. Säästää about 30sekkaa ekalla parituskerralla, jonka jälkeen laitepari hyppää kiinni automaagisesti kun molemmat osapuolet on rangella ja päällä.

Alta satkun hyvä löytö
☆☆☆/☆☆☆☆
c’mon! ees 10h akku plz?

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de