Asiantuntijaimisto ja sä

Office-Space-Milton

Joopasjoo! Viime issuessa höpistiin vähän esimiehistä, niiden arkkityypeistä ja miten hanskata elo persoonien kanssa työyhteisössä. Otetaan tähän numeroon kepakka katsaus niistä hiippareista, jotka tekevät sen varsinaisen heavy liftinning. Ne arjen pikku sankarit ja omien elämiensä heerokset. The asiantuntijaimisto! Listausta tulee tasan niin pitkään kun flowta riittää. Listaus ei myöskään muodosta mitään hierarkkista järjestystä.

I Konsultti
Ne jotka eivät osaa, opettavat. -vanha Fennoskandinaavinen sananlasku.
Glorifioitu Googlebotin jatke, henkilöstöpoliittisen pallottelun pelinappula sekä YT-lainsäädännön elävä kiertopykälä. Nämä on just niitä olmeja, joilla saadaan kikkailtua kirjanpidolliset henkilötyövuodet alas ja listauksen muut kulut ylös. Vaikka komennuksen oli ollut määrä kestää vain hetken niin jostakin kosmisesta syystä sama jannu on vuodesta toiseen työhuoneekseen valtaamassaan projektitilassa. Kyvykkäimmät konsultit pesiytyvät epäselvien ylläpitosoppareiden seurauksena pääkäyttäjä- ym. nimikkeillä vuosiksi kulmille.
+Pukeutuu ja käyttäytyy säyseästi
+Esiintymistaidot
+Osaa
-180€/h alv.0
-Osaa, mutta kapealta sektorilta
-“Ei kuulu sopimukseen”

II Reliikki
Ilmeisesti tuli liiketilan mukana ja löytyi siivouskomerosta yleiskaapeloinnin yhteydessä, sittemmin kukaan ei kyseenalaistanut kaiffarin tarpeellisuutta. Parhaimmillaan kukaan ei tiedä mikä setämiehen rooli on työyhteyisössä, jonka varjolla kikkailee yleensä itsensä irti kaikista ikävistä projekteista ym. tekemisestä ..joka itsessään on aina kunnioitettava kyky.
+Puolueeton
+Vaaraton
+Ei polemisoi
-Ikäkuulo, näkö, maku
-Hyödytön
-Hetkellisesti harhainen

III Suurkonesetä
Back in the days firmoissa oli yksi (suur)tietokone, jota käytettiin terminaalien kautta. Tämä herra on ollut pystyttämässä, koodaamassa, ylläpitämässä ja kouluttumassa kyseistä härveliä. Haivahdus samaa kuin kopioston ammoniakkivastaavan tehtävässä(provinkki: monistamiseen ei ole tarvittu ammoniakkia sitten seiskytäluvun). Satojentuhansien eurojen hintaisten koulutuspakettienkin jälkeen setä junnaa edelleen vanhassa hyvässä maailmassa ja kammoksuu inhottavia mikroja sekä kaikkea graafista.
+Osaa Cobolia ja Fortrania
+Osaa kolvata
+..ja kädessä pysyy yleismittari ja oskiloskoopit
-Osaa vain Cobolia ja Fortrania
-Dokumentaatiot on naisille tai muille heikkomielisille
-Slightly mad

IV Donwshiftaaja
“Olet jo siellä, joten voit ottaa chillimmin.” Yhdistelmä röökikahviwhatevertauot kestävät min. puoltuntia ja millään ei ole mitään väliä. Täysin nykyisen lifestylekirjallisuuden uhri ja uskoo täysin chillauksen vapauttavaan syleilyyn. Onhan se tietenkin aina kivaa, jos ei turhia paineistele itseään pikkujuttujen kanssa, mutta esmes alimiehitettyjen, täysin mismanageroitujen projektien, joista muodostuu jostakin apinallisesta syystä firman tärkeimpiä juttuja aikana yhden downshiftaus tarkoittaa kolmen muun megacrunchia.
+Chilli jäbä
+Jänniä harrastuksia
+Nauraa paljon
-Oikeasti laiska
-Kujalla
-Vihervasuri, usein

V Työnarkomaani
Downshiftaajan Yin ja hänen paha velipuoli. Työ on elämä ja elämä on työ. Ajat sitten kaikki rajansa hämärtänyt ATK-maailman tukipylväs, jolla ei paljon elämää byroon ulkopuolella. Lapsekkaan naivistisella drivella puskee hommia eteenpäin, usein tasan samalla palkalla kuin kaikki muutkin. Unohtuu usein yksin palaverien jälkimaininkeihin konffailemaan tai vaanimaan verkon analystiikkaa. Tod.näk. aiheuttaa sen työyhteisön ensimmäisen ampuma-asevälikohtauksen kun hommat menee totaalisesti reisille.
+Aikaansaava
+Tyytyy vähään
+Vastaa melkein instantly sähköposteihin
-Pelottava
-Vääristää kaikki käytetty työaika/tulokset -taulukoinnit
-Lähettelee työmaileja öisin

Vi Opensourceanarkisti
Kun firmassa haluttaisiin ostaa pakettiratkaisuja supportin kera; niin tämä jäbä peruuttaa ja haluaisi konffia kaiken itse. Tietenkin kompetenssejä pitää kunnioittaa, mutta yleensä nämä säätäjäloordi ovat oman tuotteensa ensimmäinen ja yleensä viimeinen tukitaso, vuosiloman ajaksi voidaan iskeä luonnollisesti putiikki kiinni kun kukaan ei ole räbläämässä systeemejä ylläpitomielessä. Väistämättömän luonnollisen poistuman jälkeen kaiffarille on käytännössä mahdotonta löytää korvaajaa. Saattaa myös luvatta perustaa linuxdistrojakelun piilopurkkiinsa firman intrassa.
+Hardcore osaamista
+Ei tarvitse hiiriä tms. osoitinlaitteita
+Hiljainen
-Saattaa aloittaa ad-hoc nyrkkitappeluita konsultin kanssa
-Työnjohdollinen painajainen
-Ääreishuono asiakkaiden kanssa

Vii Säkki
Täysin kykenemätön toimimaan ilman indeksoitua ohjekirjaa tai kädestäpitoa, vaikka kyseessä olisi helppo next-next-next-finalize deployment. Kykenee omatoimiseen koheltamiseen joidekin vuosien paapomisen jälkeen ja silloinkin vain aivan rutiinihommissa. See no evil, do no evil.. eipähän paljon damagea synny reippaiden tempausten johdosta, mutta eipä myöskään mitään järin siistejä lopputuloksia.
+Tekee mitä käsketään
+Menee mihin sanotaan
+Seuraa ohjeita
-Lamautuu täysin jos soveltuvia ohjeita ei ole
-Versiohallintapainajainen, tulostaa kaiken
-Vaatii mikromanageerausta

Kai tästäkin saa vihapostia
-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de