Asteikot mittaukseen, Saarisen skaala

09/05/15
pan-sivistys

winning

Vuosilomien pisin lägi onnellisesti puolessa välissä, joten on aika vetää vanhasta blogista lähes copy/paste -tyyppisesti IPRät talteen modernimpaan vedokseen. Eli tänään keskustellaan Saarisen skaalasta, joka on monen arvojonon mukaisesti logaritminen mittatikku, jonka avulla voi raportoida omaa krapulan tasoaa kanssaihmisille. Kätevää eikö?

Taas ja piti, olon ollessa sellainen, että aivot olisivat kahta numeroa liian kookkaat niiden säilytysastiaansa. Kuin ois ollut Suomen viinanjuonnin maajoukkueen korkeenpaikan leirillä viikonlopun reenaamassa Seppo Rädyn ja Jari Porttilan coatchaamina.

Rahaa ei mennyt juuri nimeksikään, mutta olo on jäätävä ja tukka on tosi kipiä. Jotta ajatuksii voisi välittää mahd. tehokkaasti kanssaördääjille, niin tarttetaan sellainen yhteinen referenssipiste, josta voi tiputella tuntemuksia silleen, että niitä osataan tulkinta.

Hyvät herrat ja pojat. Saanen esitellä teille virallisen krapulanarviointiskeeman. Asteikko on logaritminen eli tason 2.0 karpela on tuplasti niin värisyttävä kuin 1.0
Mittayksikön nimi on Saarinen ja se on SI-järjestelmän perusyksikkö. Efektit ilmoitettu normaalimies -korjausta käyttäen.

0.2-0.99 Iltakaljan jälkiseuraamukset. Impakti esmes toimistotyöhön nominaaliset. Oireina mm. lievästä keskivahvaan vitutusta, kohonnut perspiraatio ja mielenkiinnon nominaalinen suppeutuminen. “Ei tässä mitään, meni vähä myöhempää ku piti” Autoa tms. pystyy operoimaan.

1.0-1.99 Oireet kuten ylemmässä, mutta kerrannaisefekteinä mm. vittumainen maku suussa ja vaikeuksia tarkentaa näköä kaukaisiin kohteisiin.

2.0-2.99 Mielenkiinnon täysi romahtaminen ympäröivään maailmaan, save rasvainen roskaruoka ja Jaffa. Olotila perusmoodeina ova tyhmä, kömpelö ja juiliva. Useimmat kojoottikrapulat sijoittuvat tähän maisemille.

3.0-3.99 Jalat eivät kanna ja kaikki suuhun asteltava materia olisi syytä olla nestemäistä. Oleilu pimennetyn ja viilennetyn makkarin ulkopuolisessa maailmassa sula mahdottomuus.

4.00-4.99 Paavi Johannes Paavali the II -moodi. Kaikki yllä olevat oireet kera sydämen häiritsevä synkooppi, joka säteilee sormenpäihin asti. Jos pitää lähteä liikenteeseen, niin se vaatii kolme avustajaa. Kaksi taluttaa ja yksi tulkkaa.

5.00+ Yli viiden Saarisen krapula on penultimaattinen katharsis, johon päästäksesi täytyy suorituksen kestää yleensä vähintään 48h ja tänä aikana tulee nauttia punkkua, sahtia/kiljua, tms tein-itse-säästin -kamaa ja ölppää. Täysin liikkumakyvytön, horkkainen ja hikoileva ihmisraunio.

Yli neljän Saarisen karpeloista palautuminen normaalitilaan kestää yleensä sen kahdesta kolmeen arkipäivää. Joissa käydään kolmivaihenen palautumisprosessi läpi.
Step A Ei koskaan enää
Step B Vois alkaa elää terveellisemmi
Step C HEYHEYHEY! Viikonloppu on täällä!

Saarisen krapula-asteikon kanssa käytetään myös Reindall-Saku -indeksiä, jota käytetään tavanomaisesti liskoyön oireiden ennakointiin. Symptooneihin kuuluvat mm. kohonnut hikoilu, säpsähtely, irrationaaliset pelkotilat, hallusinaatiot ja enneunet..mutta tämän jutun kuvantaminen on sitten ihan oma tarinansa.

Läheisesti Saarisen asteikon lähellä on myös nk. Okko-skaala, joka saa ainoastaan arvon “Joo” tai “En” ja Muumihypoteesi, jolla mallinnetaan abstraktilla tasolla morkkista.

Taas piti, jutun pihvi on kirjoitettu herrainvuonna 2012 12.8.
-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de