ATK-jäbä ennustaa alkavaa vuotta 2017, the revenger!

01/12/17
teknologia

Heipä hei taas beebsit! Pitkähkön kirjoitusbreikin jälkeen olen taas iskussa ja työpäätteeni äärellä suoltamassa dadaa eetteriin. Totuttuun tapaan haistellaan tulevan vuoden megatrendejä tilbehöörien sekä villitysten osalta.

Tsorry siitä, ettei tämä postaus ennättänyt aivan vuodenvaihteeksi ..ei varsinaisesti ole mitään hyvää syytä laiskotteluun, paitsi kauden taitteen juhlakimara; omat synttärit mukaanlukien. I’m so old, it hurts.

Aikaisempien vuosien ennusteissa olen näemmä kovasti rummuttanut wearable techin ja AR-ratkaisujen läpilyöntejä. Nope. Niin ei vain ole vielä tapahtunut; laitteita ja ratkaisuja olisi jo vaikka milläkin mitalla, mutta härveleissä pyörivät palvelut ovat edelleen pääsääntöisen paskoja. Mitäs mä nyt tällä teen  -on yksi ensimmäisistä kysymyksistä esmes älykelloa ranteeseen sovittavalla. Onhan se nyt aivan kriittistä tietoa saada mitattua toimistovietnamin tiimellyksessä oma leposykkeensä ja olla ottamatta A4:n kokoista älypuhelinta noin 4% vähemmän pois vertikaaliholsterista.

Jokakodin 3D-ratkaisut yrittivät myös vuonna 2016 aggressiivisesti räiskäyttää itsensä ulos technörde-marginaaleista; lievästi flopaten joka rintamalla. Henkilökohtaisesti koen, että mm. resoluutio ja tarkkuus ei aivan ole vielä siellä. Kuva on pikselöityä, päivittyy vähän miten sattuu screenteariensa kanssa ja vielä siihen päälle on utuista katsottavaa. Liki tonnin Suomessa maksava HTC:n Vive on testeissäni päässyt ehkä lähimmäksi sitä siellä olemisen riehakkuutta. Room sense oli huikea, vaikkakin välillä huomasin koputtelevan laajakuvateeveen lasia kontrollerilla. Elite Dangerous oli metka, joskin pahoinvointia aiheuttava ja taasen Emily wants to play helkkarin pelottavan kaamea kokemus. Ounastelen kuitenkin, että early adoptoreilla nämä headgear -tyyppiset ratkaisut jäävät lopulta keräämään komeroon pölyä.

Ennustan, että vuosi 2017 tulee olemaan rehashien luvattu aikakausi. Mitään uutta ja mullistavaa ei saada markkinoille, vain versiopäivityksiä vanhoista lippulaivoista. Applelta iPhone 8, Samsungilta S9(?) etc. Enemmän numeroita, enemmän kaikkea, mutta samat palvelut. Yee! Appseista pidetään myös vielä tod.näk. parisen vuotta jääräpäisesti kiinni, vaikka HTML5 olisi ihan tulevaisuutta liityntäpisteineen. Kulutuspopulaarikulttuurissa myös aivan sama kuvio, aivan uutta matskua on turha odottaa; kaikki on uutta vuosipäivitystä hyväksi todettuihin IPR:riin.

How very booring! Tehkää nyt edes joku $10 ultra low cost all-in-one-die kehitysmaapuhelin.

Mitenkäs nuo dronet sitten? No niistä voisin jo ihan innostuakin vuonna 2017. Hinnat tulevat alas ja käytettävyys nousee ihan huimille leveleille. Naapurien piinaus/tarkkailu saa aivan uusia ulottovuuksia, kun FLiR-kameralla varustettu taskudrone tekee hiljaisia lentoja demarkaatiolinjojen ylitse. Yee! Tsekkaa samalla ulos Elisan sponssaama EDRL skaba, jopa värisyttävän hienoa meininkiä.

Isompana, enempi numeroisempana ja jatko-osaisempana. Tädää! Vuosi 2017

-K

 

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de