ATK-jäbän teknoennustukset vm.2016

01/10/16
teknologia

New-Technology-Gadgets-We-Are-Looking-Forward-To-Using-In-2016

Yessözs! Tässä tätä, jo perinteeksi muodostunut läyhääminen tulevan vuoden teknoleluista. Männävuosina success rate on näissä ollut aika jämpti 50/50, joten karhuta kanssani hetki.

Vuodesta 2015 jäi oikeastaan käteen Teslan läpimurrot, kaarevat näytöt sekä uudet iteraatiot tutuista kuluttajaelektroniikkatuotteista. Mitäköhän tästä jää? Listaan omasta ass-tuntumasta vedetyt helvetinkoneet eimissääntietyssäjärjestyksessä, joita tod.näk. tulemme hiblaamaan nyt kuluvana vuotena.

1. Jokakodin VR-teknologia tekee paluun. Toisin kuin 90-luvun epilepsiakoneet, nämä väkerrykset jopa toimivat ..kinda.. Resoluution niukkuus, pikselöityminen ja tasoihin perustuva pseudo3D jättävät toki hifistit vielä kylmiksi. Laitteiden vähittäismyyntihinnat pitävät goglesit vielä poissa peruskäyttäjien arsenaalista pitkälle vuoteen 2017 asti. 3D-aikuisviihteen ja pelien lisäksi vekottimia tullaan käyttämään nk. augmentoituun todellisuuteen eli about sellainen terminaattori-infopläjäykseen kaikesta visuaalisesti tunnistettavissa olevista objekteista sekä overlay-juttuihin. Pelaajina kentällä Oculuksen Rift ja Samsungin S VR eri versiot.

2. Sähkökäyttöiset mobiliteettilaudat. Kaikkihan muistavat Segwayn? Aparaatti oli aikanaan aivan liian kallis ja kumbersoomi tavalliselle kuluttajalle. Vuoden 2015 aikana, lähinnä Kiinan vapaamarkkinaihmeestä, alkoi Eurooppaan valumaan varkain hyvin futuristisia sähköllä toimivia mobiliteettilaitteita. Näistä ehkä siistein on pulterimainen Solowheel. Toki tässäkin tuotesegmentissä on eri valmistajia ja formfactoreita tarjolla jo kasapäin, vähän jokaiseen makuun. Tasapainoile itsesi läpi ytimen liikenteestä noin 15km/h haipakalla, kun on aika astua ratikkaan tai onnikkaan niin vekotin taittuu hipsterireppuun jemmaan. Kui siistii?

3. Taivutetut tai taipuisat näytöt. Hello mr. cyberpunk! Kelpaisiko vaikka ranteen ympärille pyöräytettävä matkapuhelin, 90asteen kulmaan hivutettu mainospaneeli tai olohuoneessa kuvan tilanteisiin mukautuva flexipaneeli? Ei varsinaisesti mitään game changing techiä, mutta helkkarin mageen näköistä kuitenkin. Vähän kuin asuisi tulevaisuudessa.

4. Sähköautoja myös taviksille. Sähköjakeluverkoston laajentuessa ja teknologiapohjan halventuessa tulemme näkemään myös sub. 20k€ kansansähköauton, joka ei ole vehkeestä. Teslat ja Hondat toki pukkaavat uudet mallit pihalle odotetusti lippulaivoistaan ..mutta oma ennusteeni osuu tässä kauppakassissa enemmän Mitsubishin maaliin, jotain i-MiEV:n henkeen.

5. Ensimmäinen tuotantokäyttöön tarkoitettu Thorium-reaktori käynnistetään Intiassa. OPEC:n lobbaus vaihtoehtoisia energianlähteitä kohtaan vähenee olennaisesti sisäisten skismojen vuoksi vuonna 2016, joten maaperä on otollinen ensimmäistä kertaa sitten 50-luvun vaihtoehtovoimaloille.

6. SpaceX.

Ollos huoleti, vuonna 2016 iteroidaan myös kaikki jo tutuksi tulleet teknolelut uusille versioluvuille. iPhone 7, jossa highlightseina kuulokeportittomuus tai radikaalisti vanhasta standardista poikkeaminen. Samsung Galaxy S7, ENEMMÄN NUMEROITA ENEMMÄN KAIKKEA! Edistysaskeleet mobiilikameroissa antavat viimeinkin niskalaukauksen kamerapokkarimarkkinoille, mutta Kodak tekee oudoilla retrotuotteilla comebackin.

Wearable gagdgetit eli kaikenlaiset älykellot ja kengät rimpuilevat edelleen vuoden 2016. Kaikki suuret valmistajat julkaisevat odotetusti päivitysversiot kelloistaan, mutta iPadin kaltaista ilmiöitä ei vieläkään saada käyntiin. Liian kallista, liian niche ja liian turha.

Jolla menee konkkaan ja Nokia julkaisee alihankintatyönä 4.5tuuman midrange Androidipuhelimen, jossa Android M ja Z-launcher.

Sellasta. Katsotaan miten keksi mureaa näiden ennusteiden osalta.

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de