ATK-jäbän tupakkavieroitusklinikka ja Aspire Premium Kit

11/22/14
teknologia

images

Minulta usein tiukataan hyvistä sähkötupakkalaitteista, nesteistä ja tavoista käyttää regressiotötteröä tehokkaasti ..samalla kun yritän raivoisasti hallita omia stressileveleitäni höyrystämällä nikotiininestettä keuhkoihini mikä toi on? saanx mä? mistä näit saa? kuka sää oot?

Ihan sitten sellainen disclaimeri. Tupakointi sopii parhaiten elokuviin ja on ehkä paskin ever harrastuksista. Reunaehtoina tietty se, että jos olet juuri lempinyt miss Universumin ja hänen nymfomaanisisarta samaan pakettiin, tai olet pelastunut täpärästi olemassaoloasi uhkaavasta tilanteesta pelkän maskuliinisuutesi ansiosta ..tällöin minusta on ihan OK raapasta.

Omalta osaltani syyt lähinnä stressinhallinnassa ja nikotiinin aiheuttamassa kevyestä superfocus -tunteessa.

Tämä artikkeli tarkoitettu lähinnä ketjussa spaddua imeskeleville noviiseille, jotka kovin koittaisivat kärvistellä irti pahan kansainvälisen tupakkakartelin ikeestä. Keskimatkan tai jopa edistyneet höyrypäät tuskin saavat tästä jutusta mitään uutta irti. Jos myös olet alaikäinen koltiainen niin lopetappa heti lukeminen ja hanki vaikka joku kiva harrastus itsellesi. Suosittelen kitaraa, sillä saa myöhemmin naisia.

Ihan aluksi, pari peukalosääntöä. Ne markettien kassahihnojen yläpuolella roikkuvat kartomisaattorikynät ovat aivan uskomattoman ylihintaista paskaa, huonoja, vuotavat, gurglaavat ja makumaailma jättää paljonkin toiveita. Lisäksi kaikki halpisvehkeet kannattaa myös jättää kauppoihin. Hyvä ja halpa on tässäkin kohden kaksi eri tuotetta.

Kaikki sähkötupakat juontavat juurensa aböyt 2005 or so Kiinaan, ja ne kaikki toimivat samalla periaatteella. Akku, josta johdetaan sähkövirtaa filamenttilankaan, joka kuumenee. Kuumuus höyrystää imumateriaalin tarttunutta kasvisglyseroli- tai petrooliglykoidinestettä, jossa mm. nikotiinia. Syntyvä höyry sitten imaillaan kärsäkkeen kautta keuhkoihin.

Kalliimmissa laitteissa, joita kutsutaan leikkisästi poikien kesken modeiksi, pystyy tekemään paljonkin säätöjä siihen miten paljon ja milläkin virtauksella sähköä halutaan johtaa höyrystimeen. Höyrystimissä itsessään sitten myös paljonkin eroja, pääsääntöisesti materiaali josta valmistettu, höyrystinytimen vastusarvo, tilavuus jne. Tässäkin taasen sama nyrkkisääntö; halpa on paskaa ja muoviset säiliöt huonoja.

1.6-2.0 ohmin väliin asettuvat höyrystinkärjet riittävät normaaleille ihmisille. En löpertele insinööripornosta enempiä, peruskäyttäjä haluaa vain kiksinsä ..ei loputtomia säätöiltamia. Mutta ne, jotka haluavat säätää ja ovat valmiina dishaamaan sen 150-200€ laatuvehkeeseen saavat kyllä haluilleen ja rahoilleen vastinetta, sen takaan.

Tänään ei kuitenkaan puhuta mistää isojen internetpoikien megasäätöhyörystin-unitista, puhutaan mielummin sellaisesta, joka on kohtuullisen hintainen, all inclusive startteripaketti ja vielä oikeasti riittävän hyvä useimmille. Uskaltaisinko sanoa, että peräti loistava.

Valmistajana paketissa on firma nimeltä Aspire, jonka useimmat höyrypäät tuntevat lähinnä Nautilus clearomisaattorien valmistajana, jotka taasen ovat ostarikaman aivan parhaimmistoa. Eipä nytkään tarvinnut hirveän naama mutrussa vehjettä unboxailla; quality, quality, quality!

Kuten sanoin, loota on todellakin all inclusive, eli mukana lähes kaikki mitä tarvitset höyryttämisen aloittamiseen. Mainitessani, että lähes kaikki niin vähän puijasin, eli varsinainen nikotiinineste puuttuu. Puuttuu lähinnä siitä syystä, että nikotiinia sisältävien pohjanesteiden tai valmiiden e-nesteiden myynti on Suomessa kiellettyä ..ilmeisesti siksi, että se on lääkeaineeksi rinnastettava tuote. Ällös ole kuitenkaan huolissasi, toistaiseksi omaan käyttöön saa tilata ETA-alueelta internettikaupoista nikotiininesteitä, joissa niissäkin on aivan ällistyttävä valikoima makuja, makuyhdistelmiä, pohjanestemikstuuroja, viskonsiteettejä ym. ym. Eli nesteenkin osalta on maailma auki niille jotka haluavat viritellä kokemuksen juurikin siihen omaan mieltymykseen uppoavaksi. Käydään nämä nesteet ja hyvät tilauspaikat vielä lopuksi erikseen läpi.

Aspire Premium Kit. Mukana paketissa 1000mAh akku(voisi olla enemmänkin kapaa, mutta toisaalta voisi olla myös sniidumpi..) vähän käytöstä riippuen helposti ässää työpäivän yhdellä latauksella. Akku paketoitu uskomattoman kauniiseen mustaan hiilikuituun ja koko paketti on VV-säädettevä, eli pääset tweakkaamaan voltit 3.3-4.8v välimaastoihin 0.1 inkrementein. Sanoisin, että peruskäyttäjällä ja mukana tulevalla clearolla kokeilu kannattaa aloittaa jostakin 3.6-3.9v hujakoilta. Lopulta vain testaamalla löydät juuri itsellesi sopivan volttimäärän. Akkumodin lisäksi paketissa voittoisa pyrex-lasista ja teräksestä valmistettu Aspiren Nautilus Mini, joka todellakin pesee laadussaan ja luotettavuudessaan kaikki markettipaskat noin 100-0. Nautilus minissä itsessään on säädettävä ilmanotto, eli voit säätää nk. dragin tiukkuuden säätörenkaalla ..haluatko siis vähän, paljon tai siitä välimaastosta ilmaa henkosiisi mukaan; itse kutsun tätä leikkisästi rikastusasteeksi. Tämäkin taas sellainen vain kokeilemalla selviää omat preferenssit -seikka. Pyrex-lasista valmistettu säiliö taasen takaa sen, että laite pystyy hanskaamaan jopa ne vaikeat cola- ja sitrusmakuaineet ongelmitta. Lasinen tankki, jos arveluttaa kaikkia teitä yön silmässä tetsaavia teknosotureita niin aftermarketissa tarjolla myös mm. rosteriteräksestä valmistettuja vaihtotankkeja, joiden uskoisin kestävän konfliktin kuin kaaoksenkin.

Eikä tässä vielä kaikki. Pakkauksessa mukana USB-laturi ja siihen liitännäinen seinäadapteri niille, joilla ei ole tietokoneita tai USB-portteja. Seinäadapteri myös brändätty yhtiön logoilla ja jopa sekin huokuu laatua. Sokerina pohjalla Aspire heittää vielä kaikkiaan kuusi vaihtoatomisaattorikärkeä, jotka bottom vertical coil -teknologiapohjalla. Tämä teknodada tahtonee sanoa sitä, että kuluttaja todellakin otettu nyt huomioon; BVC-ytimet hyviä sekä toimintavarmoja ratkaisuja, ei korise, pulputa tai tule kuivia imuja. Ydin itsessään on kuluva osa laitteessa ja vähän käytöstä ja nesteistä riippuen vaihdettava noin parin viikon tupruttelun jälkeen. Tiedät yleensä höyryn mausta koska on aika vaihtaa ydin, olisiko se nyt sitten sellainen oudon palanut aftertaste tai höyryä tulee hyvin vaatimattomasti. Ytimen vaihtamiseen tai nesteen lisäämiseen yksikköön ei tarvita muita työkaluja kuin sormet ja kitissä tulee mainiot kuvakirjatyyppiset ohjeet siihen, miten asia hoidetaan.

Huomionarvoista on myös se, että koko laitos on 510-kierteillä varustettu(modi ja clearo) eli, jos nälkä alkaakin kasvaa syödessä niin et haukannut kasaa paskaa vaan sinulla on mahdollisuuksia yhdistellä asioita muihin 510-kierteen laitteisiin. Isompaa tai toisen näköistä akkua, eri clearoja jne.

Pakkauksen hinta huojuu siinä 55-70€ välimaastossa ja omani tilasin Finnvapelta, josta se toimitettiin suoraan kotiini. Suosittelen kuitenkin teitä kaikkia tukemaan oman kotipaikkansa etuppakki-kivijalkamyymälöitä, jos niiden valikoimissa tämä laitos. Saako tässä rahoilleen vastinetta? Kyl maar!

Tsekataan vielä lopuksi vähän perusteet siitä itseasiallisesta enesteestä, jota ilman laite on hyödytön. Nesteiden pohja on yleensä PG tai VG-mikstuuraa tai joitan yhdistelmiä näistä kahdesta. En tylsistytä teitä varsinaisella kemialla, jako toimii karkeasti jotakuinkin niin, että VG ei aiheuta paljoa nk. throat hittiä ja höyrystyy komeammin. PG taasen ottaa vähän enemmän kurkun päälle(joku tykkää siitä tunteesta katsos), irrottaa makua paremmin, mutta on vähän vaativampi neste höyrystyä. Kaupalliset ready-made litkut yleensä tosiaan joku mikstuura näistä kahdesta ratkaisusta, olisiko nyt ne 50/50 blandikset yleisempiä. Edistyneet käyttäjät sekoittavat nesteensä itse, mutta ällös ole huolissasi. Finnvapella on hyvähkö valikoima eri hintaista ja laatuista nestettä.

Startteriksi suosittelen Halon laatunesteitä, jotka ehkä vähän tyyriimmän sorttista, mutta rahoilleen sitten saa vastinetta laatuosastolla. Bulkkiosastajalle sitten ehkä suosittelisin enemmän tuota thebestshop.eu putiikkia, joka fyysisesti sijaitsee kaiketi Irlannissa. Hinnat The Best Shopissa mainiot ja tarjolla myös joka keuhkoon sopivaa linimenttiä.

Pohjanesteen osalta nikotiinivahvuus on toinen merkittävä seikka. 10-15mg/ml. on varmaan se range mistä kannattaa lähteä kokeilemaan; kaikki 20mg/ml tai sen yli olevat konsentraatiot sitten minusta epämiellyttävän vahvoja ..mutta hei, makunsa kullakin, saatavilla jopa vaarallisen voimakkaita 45mg/ml nesteitä niille joilla sielu todellakin huutaa sitä hiilivetyä. Optimaalisin tilanne olisi aloittaa voimakkaasta ja siitä pikkuhiljaa himmata aina 0mg/ml makunestenautintoihin. Tsekkaa ihmeessä, voi toimia juuri sinulle paremmin kuin niksapurkat tai laastarit; lisäksi pääset säätämään isolla ässällä.

Loppuun vielä pieni purnaus. Omassa VV-säätörenkaassa oli pieniä jälkiä maanantaipäivästä, nimittäin aivan kaikkia lukuja ei kiinalainen viitsinyt piirtää ja säätörengas itsessään on vähän löysähkö. Nämä eivät ole kuitenkaan mitään show stoppereita ja omani toimii aivan loistavasti näistä kauneusvirheistä riippumatta ..osaan näet laskea jos näkyy 3.8 ja sitten on yksi blanko ja sitten 4.0 että mikäköhän se puuttuva luku voisi olla. Säätörengas pohjassa tosiaan voisi olla paljon tiukempi.

Ehkä sun laiteessa nämäkin featuret puuttuu.

Ummikojen todellakin kannattaa lukaista ajatuksella kitin mukana tuleva manuaali lävitse ennen käytön aloittamista.

★★★★/★★★★★

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de