Azure ja pilvihype – not so much my bag

Sikäli kun ketään kiinnostaa, motivaatiomiehen blogi käväisi hostauksessa Microsoftin uudessa pilvipalvelussa, Azuressa. Eihän tää setti blogaamiseen sovi, joten motivaatiomies on taas turvallisesti takaisin Louhen pikkukomentajan alla.

pivihypee

Käyttöönotto

Microsoft lupaa helppoutta ja tuo lupaus kyllä lunastetaan. Eihän mikään nyt tietysti ylenmäärin vaikeaa ole muuallakaan, mutta kun on kerran Azureen rekisteröitynyt, on jo miltei siitä klikkailun ilosta pakko naputtaa itselleen webbisaitti pystyyn. Tietty sitä ennen on jo pitänyt antaa ne luottokorttiedot, jotta klikkailu johtaa myös siihen laskun syntymiseen. Hallintapaneelista voi valita myös sellasen valmiin wordpress-templaten, jotta pöhkömpikin pääsee samalta istumalta vauhtiin. Sen jälkeen periaatteessa on wp-asennettuna ja blogaamisen voi aloitta per heti tai käyttää vaikka niitä normeja wordpressin export-import työkaluja.

Se templaten taustalla oleva setuppi vaan ei ole kauheen hyvä ja varsinkaan halpa. Tietokanta menee cleardb-nimisen firman palveluun ja siitä tietysti pitää maksaa erikseen (tai siis Microsoftin laskun päälle), kun vastaavasti louhella voi nykäistä pystyyn monen monta MySQL:lää. En ota nyt tässä kantaa, että kuinka hyvä se MySQL on yhtään mihinkään, kun eihän näitä blogeja nyt kukaan luo ja pienen pienellä cachella se tietokannan kuorma jää olemattoman pieneksi. Nomut, palvelun vaihtaminen että saa tietokannan pystyyn on mun mielestä anteeksiantamatonta ja kyllä Microsoftin pitää tohon touhuunsa saada MySQL-tuki.

No nyt harhauduin. Blogi on siis sekunneissa pystyssä ja ihan kohta se sitten piirtääkin hienoa kuormadataa. Tietty tähän päälle pitää sitten konffata oma osoite osoittamaan siihen azurewebsites.motivaatiomies.com -osoitteseen. Ihan suoria DNS-osoitteita ei voi antaa vaan pikkasen enempi vaivaa pitää nähdä, mutta ei se nyt it-miehellä kovin haastavaa ole.

Käyttöönotto siis 4/5 tähteä.

Ensimmäinen lasku

1/5

Ei mitään järkeä. Saitti sai ihan normiliikennettä ja ensimmäisen kuukauden lasku oli 65 €. Noooh, ehkä tää on kato siitä pystytysvaiheesta kun siirsin saitille tosi paljon tavaraa kun vanhat postit ja kuvat ja niin niin…

Toinen lasku

1/5

Ei mitään järkeä. Saitilla ihan normiliikennettä ja lasku 55 €. Sinänsä pystytysvaihe oli vaikuttanut asiaan, sillä kävijöitä oli kuukaudessa vähän enemmän ja hinta silti kympin halvempi, mutta kokonaiskustannuksena tämä ei ole enää mitenkään halpa. Blogista.

Kolmatta laskua ei muuten tule. Siirto takaisinpäin oli onneksi ihan yhtä helppo toteuttaa ja painoimme Kaitsun kanssa stop-nappulaa alle 10 sekunnin hiljaisuuden saattelemana.

arto

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de