Cambridgessä on joki Cam, jonka ylitse kulkee monta siltaa

09/28/09
maailma

SDC10347Cambridge on kaunis kaupunki. Se todistaa 85 nobelin voimin oluen, ruuan ja akateemisen loiston yhteyden. Olut ei yksinään ja erillisenä selitä vielä mitään, mutta yhdistettynä ainutlaatuisella, englantilaisittain viihtyisällä tavalla tuhtiin kotiruokaan ja tarjoiltuna täyteen asti kaadetuista laseista, paketti on lyömätön.  Viikon etnografiset havainnot täten todistavat Arton akateemisen loiston alkoholilain, joka kuuluu jotakuinkin “Mitä enemmän ja mitä viihtyisämpiä paikalliset pubit ovat, sitä parempi akateeminen menestys”. Vähänpä tiesivät turkulaiset ravintoloitsijat alkaessaan tarjoilla 4 desin tuoppeja.

Cambridgen historia läjähtää päähän kuin Principia Mathematica konsanaan. Ensimmäiset Colleget on perustettu aikana, jolloin Suomessa on ollut  noin 4 kaupunkia (toki Turku ja sen tuomiokirkko, mind you). Yliopistojen kampuksilla (ja uskoakseni niissä viihtyisissä pubeissa) ovat pyörineet Charles Darwin, Isaac Newton, John Milton, Lord Byron ja vaikkapa John Cleese. Mennyttä aikaa ei pidä liikaa ihannoida, Cambridge pärjää nykyisilläkin avuillaan, sillä onhan siellä nyt jokilaivaa ohjannut myös arto@motivaatiomies.com. Silti, Byron piti kesyä karhua Trinity Collegen asunnossaan. Tarinan mukaan vastalauseena lemmikkieläinkiellolle.

Cam-joki tekee keskustan kohdalla mutkan ja sen varteen rakennetut colleget rajaavat sisälleen kaupungin akateemisen ja oluisen sydämen. Vauhtia kierrokselle kannattaa ottaa Chesterton roadin puolelta, Old Spring ja The Boathouse pubeista. Sieltä reipas kävely Magdalene Streetille ja taas maistuu Henry’s Pubissa, Baron of Beeffissä ja The Mitressä.  Trinity Streettiä kun jatkaa eteenpäin, voi poiketa the Eaglessä ennen kuin päätyy The Anchoriin. Tässä vaiheessa pubin ruuhkaisuus ei häiritse tai on jopa eduksi. Mikäli matkalla ei syönyt annostakaan Hunter’s Chickeniä, Shephards Pie’ta tai sitä Fish&chipsiä, voi Anchorin naapurista napata leivoksen ja lähteä takaisin. Nyt jo avoimesti collegejen nimille ja mahtipontisuudelle nyrpistellen. Jos haluaa hetken selvittää päätänsä, suosittelen leivoksen mussuttamista Silver Streetin sillalla, veneillänsä kädettäviä turistaja katsellen. Harmikseni se lymyävä suurempi katastrofi ei tapahtunut. Lähimmäksi taisin itse päästä omalla veneelläni.

arto

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de