Cyberpunk 2020 profetiat

06/28/15
kirjat / maailmanloppu

Cyberpunk2020

Olin pari päivää levyttämässä saaristomerellä ja samaan aikaan hommat eskaloituvat Kreikassa aivan täysin käsiin. Pienissä seileissä alkoi uutissähkeistä muodostumaan, jostakin käsittämättömästä syystä, takautumia tyyliin mähän oon lukenut tästä ennenkin. 

Kotiuduttuani kaivoin kirja-arkistotani R.Talsorian Gamesin Cyberpunk 2020 lähdeteoksen ja lähdin ahmimaan poikavuosien ropehelmen sisältöä aivan uusin silmin.

(ISBN 952-90-2821-0)

Käsilläni oleva teos on vuodelta 1990 ja on toinen laitos. Roolipelin maailmassa eletään alkuvuotta 2020 ja roolipeleille tyypilliseen tapaan lähdeteos on täynnä taustatarinaa eletyistä tapahtumista. Miten päädyimme siis tähän.

Nyt on homma toisin. Historiankirjoista voit lukea vuoden 1991 romahduksesta, kun EuroYhtiöt perustivat maailman Pörssivälityksen ja Yhdysvaltojen ja vanhan Neuvostovenäjän taloudet luhistuivat. Noina aikoina molemmat olivat suurvaltoja, eivätkä EuroAvaruuden Turvallisuusjärjestö (ESDA) vahtivan katseen alla piipittäviä yliaseistettuja B-valtioita, jotka heristelivät turhautuneina ydinaseitaan. Niin kauan kun Tychon massalingot ovat valmiina heittelemään isoja kiviä Moskovaan ja Washingtoniin, säästymme luultavasti ydinsodalta, jota kaikki odottaneet vuodesta 1945. Loppujen lopuksi, kivet ovat halpoja.

Nyt kaikki on tietysti enemmän tai vähemmän yhtiöiden hallinnassa, ja yhtiöät ovat melko pitkälle hallituksia itsessään. Kaikkialle pääsee yhdellä passialla -maailman kansalaisuutta parhaimmillaan. Useimpien valtioiden valuutat on tasapainotettu keskenään, ja eurodollari on maailmanvaluutta.

.

Vuosien ajan myöhäisellä 20. vuosisadalla kaikki luulivat, että tulevaisuuden valuutta olisi Japanin Jeni. Mutta vain yksi maa käyttää Jeniä jokapäiväisissä asioissaan siinä missä monet maat käyttävät dollaria omansa rinnalla.

Nykypäiväm Eurodollari perustuu osaksi Yhdysvaltain dollarin universaaliuteen. Vuoden 1992 EEC-perussopimuksen jälkeen EEC loi Eurodollarin, joka perustui Yhdysvaltain, Ranskan, Saksan, Britannian ja Japanin valuuttojen keskiarvoon. Aluksi tämä vaikutti hienolta; Eurodollarista tuli vahvaa valuuttaaja kaikki luulivat, että Yhdysvallat pysyisi kohtalaisen vakaana.

Ne oli meinaan väärässä.

..

Vuoden 1996 romahdus. Se ei ollut luonteeltaan ekologinen apokalypsi, ei. Kyseessä oli enemmän sosioekonominen romahdus, jossa odotusarvo kohtasi todellisuuden. Ajattele asiaa niin, että pysäyttämätön voima kohtasi liikuttamattoman esteen. Maailmanpalon tuhkasta nousi kuitenkin uusi yhteiskuntajärjestys, jonka puitteissa kummarrettiin väkevimmän suuntaan ja Eurodollarin väri määräsi kaikessa tekemisessä. Uudessa yhteiskunnasa ei ollut merkittävää mitä jumaluuttta yksilö palvoi tai minkä poliittisen puolueen jäsenkortti poltteli povitaskussa, ei ..ei nämäkään seikat olleet merkityksellisiä.

Monikansalliset yrityksen muodostuivat omnipotenteiksi entiteeteiksi, joiden valtaa kykenivät haastamaan vain toiset korporaatiot. Perinteiset kansallisvaltiot jatkoivat olemassaoloaan lähinnä lokeroinnin kätevyyden nimissä kirjanpidossa.

Mä muistan et se kerto mulle syntyneensä Miamissa siinä 2004 kieppeillä.. Se oli aika varma siitä, koska se muisti vielä kun eurot kivitti Washingtonia ja snadi huti niittas Tampan.

Sillä ol nää ihan mielettömät siniset silmät. Kirkkaampia en oo nähny, niiku Lace-kristelleja, ja se kansikuvahymy. Tietty ne silmät oli Technicsin 2350T:t ja se hymy tosiaan oli kansikuvasta – siisti bioskulpti. Ei sillä nyt niin väli mikä siinä oli oikeeta. Mä retkahdin siihen 1-0. Sellane mä oon.

Voikaa hyvin!

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de