Ekat hatsit One+ Onesta. Never settle, sanovat

11/25/14
teknologia

neversettle

Hyppään tähänkin invite only bandwagoniin joitakin kuukausia myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Ekan 10h. käytön jälkeen kristallisoitunut ajatuspähkinässä parikin huomiota tästä hypetetystä flagship killeristä, jota myös One+Oneksi kutsutaan.

Perusteet ensin. Kyse on 5.5tuuman megalomaanisesta luurikokeilusta, johon yhdisteltiin markkinoiden parhaimmat leegot, paketoitiin ne näpsäkän ohkaiseen pakettiin ja myytiin se lopullinen tuote fanipojille kummallisen kutsusysteemin läpi; suoraan tehtaalta. Speksien osalta aivan samalla viivalla HTC M8:n ja Samsungin S5:n kanssa, mutta se real kicker on hinnassa. Kun kaikki välikädet ovat pesty pois suhmuroimasta ketjusta, niin valmistaja pystyy myymään 64gigan revikkaa kunnioitettavan 299€ kappalehinnalla ..joka karkeasti puolet siitä mitä muiden valmistajien lippulaivat kustantaa. Sinänsä laitteessa ei ole muuta mullistavaa auringon alla, se tarjoaa aikalailla Nexusish kokemuksen lähes stokkiandroidilla varustettuna.

Twistinä tarinassa taasen se, että käyttisosastolla sääti Cyanogenmodin poppoo, jolla oli kunnia saada optiomoida androidinäkemyksensä juurikin yhteen ja samaan rautaratkaisuun istuvaksi kokemukseksi.

Ihan finaalia mielipidettä laitteesta ei kymmenen käyttötunnin jälkeen voi utteroida eetteriin, pitää vähän sulatella vehjestä everyday driverina jokusen viikkoa, mutta ekat impressiot kyllä voin kertoa.

Laitteen rakenne aina askeettiseen myyntipakkauseen asti on aivan top-notch ja hyvin Applen kanssa samoilla leveleillä. Äkkiseltään ei vaikuta siltä, että nurkkia olisi leikattu säästöpäissä ..kaikki on rakennettu niin jämptisti ja hyvin kuin vain osataan. Ei nirsku, narsku tai itsetuhoudu isommassakaan manhandlauksessa. Osat istuu ja muodostaa insinöörimäisen kauniin suorakaiteen. Kamerat eteen ja taakse, täysi sensoripaketti ja kaikki kuviteltavissa olevat modernit langattomat ratkaisut edustettuina. Ainoat selkeät miinus-pointsit designin ja rakenteen osalta liittyvät laitteen HW-nappuloihin. Nimittäin ne ovat minusta tai ainakin minun kappaleessa vähän turhan flushed muuhun runkoon, eli näppituntumalla ummikkona hakee hetken kauempaa hardisbuttoneita käyttöön. Lisäksi laitteessa ei ole lainkaan väylää muistikortille, joka olisi tässä muistikorttien hintakarkeloissa ollut ihan kiva lisä ja kuorutus kaiken päälle ..njoo, eipä sen 64gigan päälle ja pilvipalveluiden valtakautena normaalimies kauheasti tarvi lisää, mutta optio siihen olisi ollut ihan definiittinen plussa. Kolmantena seikkana havaitsin, että näytön lasi on aivan joitakin kymmenesosa millejä korkeammalla kuin laitteen bezeli, joten aavistelen koteloitta näytön olevan ekassa linjassa ottamassa runtua taistelussa painovoimaa vastaan.

Tuntuisiko myös runko omaan kätöseeni myös aavistuksen verran liian ohkaisena mukavaan käyttöön, mutta uskon tämän featuren korjautuvan kun pujotan otterboxit laitoksen päälle jossakin lähitulevaisuudessa.

Aivan uskomatton siistinä teknoratkaisuna sitten taas pidän One+Onen jätkien näkemystä siitä miten oikeasti globaali SIM-väyläratkaisu tehdään. Laite syö molempia SIM-korttien kokoluokkia; microa ja nanoa. Myyntipakkauksessa tulee molempiin kokoluokkiin omat SIM-tarjottimet, jotka nakasahtavat somasti samaan SIM-väylään laitteessa ..yksi kerrallaan toki. Eli ei enää sitä operaattorin kanssa säätämistä, jos esim. haluat vaihtaa hetkeksi iLuuri kutosen käyttöön nano-simmeineen. Näin se kuuluu tehdä!

Tuotantoketjun optimoinnista kielii myös askeettisen myyntipakkauksen sisältö. Mukana oikeastaan vain magee USB-kaapeli, SIM-tarjotintyökalu ja itse puhelin. Seinäadapteri on eriytetty täysin erilliseen myyntilootaan ja mahdollisesti nämä kaksi pakkausta naitetaan toisilleen vasta tosi lähellä loppukäyttäjää. Eli periaatteessa valmistaja voi vetää varaston täyteen yhtä ja samaa tuotetta ja lokalisoida ne vasta kun tarvis. Androidi itse kun puhuu kieliä farsista suomeen natiivina, niin ei tule myöskään senkään suhteen problematiikkaa.

Suomen Tullinkaan virkaintoisuuden kanssa ei tarvitse tilaajapolon tuskailla. Onen porukat säätäneet niinkin ovelasti, että Suomeen tilattava pakkaus toimitetaan Lontoosta ..eli siististi ETA-alueen sisältä.

Eikä nämä pelivedot minua nyt juurikaan yllättäneet. Mies laitteen takana on säätänyt jo pitkään Kiinan kukoistavilla elektroniikkamarkkinoilla mm. Oppo-puhelimien parissa.

Käyttiksen osalta on aivan vastaava Googlen Nexusten kanssa pienehköllä Cyanogeni-twistillä. Liittymät stokkia, sillä varauksella, että about kaikkea kuviteltavissa olevaa pääsee loppukäyttäjä säätämään, jopa ilman roottausta. Siis aivan kaikkea; fontista siihen mitä esim. kolmen hipaisun kombo androidmenu-painikkeeseen kytkee. Säätäminen ei tietenkään ole aivan kaikkien mieleen, mutta itse koen asian niin, että on se kivempi sisällyttää mahdollisuus HC-säätämiseen vs. ei mahdollisuutta säätää lainkaan. Vaikka laite on periaattessa Googlen ekosysteemin ulkopuolinen laite, on siihen silti ympätty mukaan suoraan laatikosta Play-marketti ja Youtube.

Loppuun ihan rehellinen pyyntö valmistajille.

Yli viiden tuuman näytöillä varustetut laitteet alkavat hyvin vahvasti olemaan siinä mukavuusalueen reunoilla. Voin hyvin kuvitella miten tämäkin laite Notejen ja muiden phablettien ohella on jo aivan liian iso pienempi runkoiselle yksilölle, jolle vielä bonuksen siunautunut pienet gynekologin sormet. Tästä derivoiden. Miksi ei tarjota täysin samalla rautakattauksella vain yksinkertaisesti pienemmillä näytöillä? Samsung meinasi räjäyttää tässä joitakin vuosia sitten pankin, mutta jostakin apinallisesta syystä kaikki mini-versiot sisältävät myös tietoisesti gimpattua rautaa ja siihen liittyviä ratkaisuja. Apple siis tässäkin jutussa pääsi olemaan se oikea soihdunkantaja ja lanseerasi normin ja +mallin samaan syssyyn.

Kenelle voisin suositella tätä One+Onea sitten? No tietenkin eturivissä ne koti-insinöörit, joita kiehtoo Androidin vapaus ja mahdollisuus säätää aivan kaikkea. Sopiihan laite tietenkin myös olohuoneen keskimatkan tabletiksi. Lisäksi yritykset, heti ku vain ostomahdollisuudet laitteelle avataan voivat olla hyvinkin kiinnostuneita ..kun kerran high-end älypuhelimen perinteisellä hinnalla saa melkein kaksi ja puoli näitä vehkeitä. 1080p 441ppi näyttö pistää suun herkästi hymyyn myös.

Odotuksissa ei tarvinnut pettyä. Halpa ja hyvä kerrankin samassa paketissa. Valitettavasti toistaiseksi merkillisen invite only -kutsusysteemin takana.

Ps. DHL toimitti expressinä laitteen kolmessa arkipäivässä, suoraan käteen. Tsekkaa itse mistä kyse virallisilta kotisivuilta. Tästä.

**Day+1

Aamulla yay seiskan pintaan puhelin irti ja melskeisiin. Normioffizepainia, synkat kahdesta eri Exchangesta, kolmet eri somepalvelupollaukset, Whatsapp, Yammer ja hyvä nippu puheluita sekä satunnaista googleilua. Pelasimpa myös puolisen tuntia iltasella ja hiplailin navigaattoria kaupunkiliikenteen pauloissa. Akkua meni melko tarkkaan 45% täydestä ..eli valtavasta näytöstä huolimatta laitos ässää työpäivän heittämällä.

Jos olisin Windowsphonedevaaja niin ehdottomasti antaisin ikkunan säätää mailisynkkien intervalleja ja hiljaisia hetkiä. Jatkuva clientsiden pollaaminen syö nimittäin akkua. Androidin stokkimailiappsissa nämä sai säädettyä minuutilleen kohdilleen ja vieläpä päiväkohtaisesti. Vaikkapa niin, että arkisin klo 8:00-17:00 päivittyy kerran vartissa, iltaisin kerran neljässä tunnissa ja yöllä ei laisinkaan, eikä viikonloppuisin. Good!

***Day +jotain

Laitetta pääkäytetty ilman bulkkavia suojalaatikoita tai kalvostoja, jopa poikamaisen riehakkaan viikonlopun ylitse. Käy ja kukkuu ongelmitta ilman harmittavia naarmuja. Lisätty appseja pollailemaan palveluita ja akku kestää yhä reippaasti aktiivisen työpäivän. Absolutely marveloottista.

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de