Et sä mitään teknovelhoa tarvis? Online-CV vm. 2016

04/20/16
työhöpinät

its-all-about-me

Tervehdys Internetin kansalainen! Saatoit stumblaantua tämän nosteen pariin joko sattumalla, tai sitten olet jo aikasi lurkannut vahvaa sielunflowta sisältäneitä läyhäilyjäni täällä Motivaatiomiehessä. Oli miten oli, tässäpä olisi sinulle jännittävä tarjous kerrassaan. En silleen aktiivisesti ole markkinoilla uutta työpaikkaa varten; olen jo toistaiseksi voimassaolevan työsuhteen harmaassa varjossa.

Olisiko tämä sitten enemmän sellainen markkina-arvon tunnustelu.

Ihan ensimmäiseksi, ne perusteet:

Sinä annat minulle kuukaudessa sovitun summan rahaa. Minä teen sitä vastaan juttuja sinulle. Aivan ihanan helppoa, eiköstä?

Eniten kotonani olen kaikkeen tietotekniikkaan liittyvien asioiden parissa, mutta piirustuksia vastaan hitsaan sinulle kasaan vaikka sähkökaapin. Koska pienenä aahnauksena minulla on, että tätä lukeva setämies on enemmän kallellaan kaikkeen IT-juttuihin liittyvään, niin kerron siihen liittyvästä kykypaketistani enemmän seuraavassa.

Laajennetaan hieman:

ITIL on siisti, mutta eihän se kaikille sovi. Viitekehykseen uppoavat ratkaisut isosta kokoluokasta aina siihen Pentin Kumi&Nahka PK-firmalle. Minulla on vahva vainu siitä, mitkä ratkaisut toimivat ja mitkä aiheuttavat vain murheita sysipaskuudessaan.

Oletko koskaan pimentänyt liki 20k. käyttäjän toimialuetta? Enpä ole minäkään, mutta olen ollut mukana korjaamassa sellaista tilannetta tuloksellisesti. Onko sinulla kehnosti toimiva Windows-infrastruktuuri duunissa? Niin varmasti on kaikilla, mutta minäpä olen aivan varma, että olen nähnyt kokemasi ongelman aikaisemminkin ja vieläpä joskus korjannut vastaavan vikatilanteen. Oletko koskaan rollannut päivitystä tärkeään terveydenhuoltoon liittyvään infraan, jossa oikeiden palikoiden jako oikeaan aikaan oli tärkeistä asioista kriittisin? Yep, been there, done that and got the t-shirt.

Välillä kriisien hoitamisesta päädyn paikallismediaankin nimen ja kuvan kanssa, mutta kaiketi se on hinta mikä pitää maksaa aivan siinä etulinjassa kekkaloinnista.

Sen lisäksi, että mahdollistan päivittäisten hämminkien sujuvan ratkaisun, teen paljon muutakin jännää. Otetaan vaikka sellainen ominaisuus, että seuraan vahvasti aikaani ja innostun helposti uusista tietoteknisistä tilbehööreistä sekä niiden soveltamisesta ihan reaalimaailmaankin.

Boonuksena:

Jos olen remmissä mukana, niin eipä ole pelkoa siitä, että firman CIO näyttäisi enää tiukasti 90-luvulla jumissa olevalta kokovartalodildolta. Pomomiitissä vautsi-faktori lentää läpi katon, kun tietohallintokeisarilla on videotykki rannekellossa tai sähköllä toimiva vauhtipyöräkuljetin.

Pistän mielelläni myös omat käteni saveen ja teen ihan atomitason intiatyötäkin. Viimeksi vaihdoin ihan mielenkiintopäissäni onnistuneesti rikki helähtäneen kosketusnäyttölasin iPadiin. Belfastin vittumaisuusindeksissä projekti oli osapuilleen 3/5, mutta tulipahan iLaitteesta jälleen kalu. Ennen aamupalaa sinun firmassa voisin vaikka sitten makrottaa toimistomairejen Excelit tai vaihtaa vanhaan Lumia-sotaratsuusi uuden akun.

Oletko kuitenkin mennyt ulkoistamaan kaiken tekemisen? Sekään ei haittaa. Minulla pysyy hanskassa hieman ne monimutkaisemmatkin monitoimijaympäristöt sekä alihankkijoiden SLA-tasojen tarkkailu ja perseilyn reklamointi.

Osallistun mielelläni myös kaikenmoisiin afterwork -tyyppisiin karkeloihin, mitä nyt työnantaja viitsiikään järjestää ja jos ei järjestä, niin pystyn kyllä organisoimaan muiden hommieni ohella oikeinkin nasevat ristiinsylkyiltamat kollegain parissa. Vaikka en nyt aivan kaikkien sankarikoodarien kanssa tulisikaan henkilökohtaisella tasolla juttuun, niin ainakin työasioista pystyisin nostamaan kissat pöydälle ..silleen kivasti.

Pitääkö vääntää uusi logo tai vetää hatusta koko graafisen ohjeistuksen paketti? Ai pentele, sekin onnistuu! Vaikka minulla on nyt meneillään aivan helvetillinen kasarivaihe; niin kyllä se Helveticaan perustuva skarppi sikariportaan yritysimagon ohjeistamissalkkukin syntyy myös, siihen käyntikorttiin asti. Tarvitaanko siihen kylkeen whiteboxissa otettuja tuotekuvia, kuvia malleista pitämässä kaasuanalysaattoriasi vinkeässä kulmassa tai ihan vain mukataiteellisia makrokuvia lihansyöjäkasvista. Check, saat ensimmäiset draftit iltapäiväksi.

Koodarina olen sitten vähän kehnompaa sorttia. Ymmärrän kyllä sorsasta avainkohdat ja osaan sörkkiä siitä kovakoodatut arvot kuntoon, mutta aivan hirveän monimutkaista rakennetta raapaisusta en saa aikaiseksi. Puhun auttavasti Jaavaa, C++ssaa, PHPeetä, Rubya ja tietty VBA:ta sekä skriptimielessä MS:n powershelliä.

Rehellisyyden nimissä kuitenkin pitää todeta, että paremman koodarin löydät muualta. Jos kuitenkin tykästyit muihin kykytasoihini, niin mikäjottei voisin syventää myös koodipuolta ..kunhan ei tarvitse raapia hiuksia päästä Assemblerilla tai Fortranilla. (Tsekkasin munaisen dokkarin vanhojen Gameboy-pelien koodauksesta ja voi pojat, kuinka epäkivalta se vaikuttikaan.) Älä kuitenkaan odota heti iltapäiväksi valmista.

Julkaisujärjestelmistä taipuu WordPressit, Drupalit ja CM-simplet API:en kera; uskoisin pystyväni kesyttämään esim. verkkokauppatyyppisen ratkaisun tahtooni sangen sähäkästi. Tietokannoista ymmärrän helposti queryt, selectit, indeksit ja sen että ne kannattaa jättää ammattilaisille.

Voidaanko jo puhuta rahasta? Tiedän, että se on vähän rahvasta, mutta esim. päivittäiset ateriani tai asuminen ei ole ilmaista. Lisäksi olisi kiva päästä joskus ns. tuulettumaan vapaalla. Nämä kaikki aktiviteetit valitettavasti tarvitsevat euroja :C. Olisiko sellainen 3500€ liian raflaava pyyde? Toki enemmänkin saa tarjota, mutta tyydyn myös etuihin kuten puhelin, lounas ja jonninsortin työterveysluukku.

Haluat varmaan jotain työnäytteitä tai konkretiaakin nähtäväksi? Minä ainakin haluaisin. Pistä pahuuttasi speksejä tulemaan sähköiseen postiini kai.kolima@gmail.com. Tsekkaan sitä aina silloin ja tällöin ulos sekä vastaan jos kerkeän muilta kiireiltäni.

Peseydyn myös lähes päivittäin ja pääsääntöisesti tuoksun hyvälle.

-K

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de