Herrakerhon tier-järjestelmä, vm.2016

promotion_1

Aivan aluksi pitää pahoitella muilta lukijoilta, tämän postauksen informaatioarvo avautuu ehkä noin promillelle teistä. Varsinainen kohderyhmä kyllä tunnistaa itsensä ja osaa elää tietonsa kanssa ihmisiksi. Talven lumet ovat viimein tavoittaneet myös Finland Properin, joten aikaa jää nyt kirjallisille puristuksillekin enemmän, mitä aikaisempina kuukausina. Tänään on siis ihmettelylautasalle vapaa-aikakerhoni, Herrakerhon, arvostetun tier-järjestelmä dokumentointi jälkipolville.

Aluksi aivan pieni historiikki kerhon alkuajoista:

Oliko vuosi 2009 tai 2010. Minä ja hyvä toverini Jonne istuttiin viikonlopun lopullisesti uuvuttamina kantabaarimme tyrkkypenkeillä. Totesimme, että ympärillä on aivan liikaa miesitkua, huonotasoista pilluhaukkailua ja tyylitöntä kilpalaulantaa naisista. Yhteistuumin päätimme kasata ympärillemme hyväksi katsomamme miehet, joita myöhemmin tulisimme nimittämään herroiksi.

Hyppäämme ajassa eteenpäin vuoteen 2012 ja miljöö vaihtuu Varsinaisesta Suomesta, Suomen Miamiin eli Malmille. Toteamme Jonnen kanssa tyytyväisinä, että nyt on seura kunnollista ja kukaan ei esim. itke kadulla naisten perään. Jäsenistö oli kuitenkin kertynyt niihin volyymeihin asti, että enää kaikki herrat eivät edes tunteet toisiaan. Päätimme, huonelämpöisen Jaloviinan siivittäminä, että pitää perustaa tier-järjestelmä jäsenistölle.

Seuraavassa käydään läpi pohjalta ylös tieristö, liitettynä tekstuaaliseen kuvaukseen aseman gravitaksesta ja merkityksestä yhteisön sisällä.

Polku alkaa herrakokelaan, usein pelkkä kokelas, nimityksestä. Herrakokelaita saa ottaa mukaansa kuka tahansa riviherrasta ylöspäin. Nämä yksilöt ovat todettu alustavasti joko yksin tai isommalla porukalla olevan kelpo seuraa tutkimusmatkoille ja mikseipä jopa turisemaan yhteisökanavalle Internetin syövereihin. Kokelaan valinta ei ole vielä kiveen hakattua, näyttö seuramiestaidoista tulee olla jatkuvaa ja esimerkillistä. Kännisiä tunteidenpurkauksia tai aggression pilkahduksia ei katsota hyvällä.

Usein katsotaan myös, että suositteleva herra on vastuussa suojatistaan muiden jäsenistön hyväksikatsoman ajanjakson ajan. Aika vaihtelee viikoista vuosiin, riippuu täysin siitä millaista kredibiliteettiä kokelas kykenee yhteisissä tapahtumissa esittelemään.

Herrakokelaasta nostetaan riviherraksi, joka on jo itsessään hyvä saavutus. Riviherran statuuri tarkoittaa kuitenkin, sitä että muu kerho on todennut kokelaan olevan sitä oikeaa ainesta. Riviherraa saatetaan jo herroitella muiden jäsenien toimesta; riviherran ehdotuksia yhteisistä iltariennoista myös kuunnellaan tarkoin. Päätöksen kokelaan ylentämisestä tekee usein yksi tai useampi yliherra. Vaikkakin riviherran statuuri on paljon varmemmalla pohjalla kuin kokelaan, on käytöksen ja tekojen kuitenkin pysyttävä tietyn riman yläpuolella. Bombastinen omien tunteidensa tulkinta julkisella paikalla on edelleen kielletty. Puheenparren sekä tekojen tulee myös tukea uutta asemaa arvostetussa kerhossamme.

Riviherrasta matka jatkuu yliherraksi. Yliherraksi ylentyminen vaatii jommankumman herran puollon, yliherrat ovat myös kokelaan ja riviherran kritiikin yläpuolella; vaikkakin yliherrojen odotetaan johtavan iltaa omalla käytöksellään ja preesenssillään hyviin lopputuloksiin kaikkien jäsenien osalta. Yliherran ei myöskään enää tarvitse jatkuvasti todistella sankaritekojaan, aikaisempi näyttö ja tarinat riittävät lopuksi ikää. Yliherroilla on myös alempiin tiereihin täysi valta ylennysten sekä moitteiden osalta; kerhosta täysin erottaminen tosin vaatii yleensä ainakin toisen varsinaisen herran lausunnon.

Viimeisenä seisoo herra. Ei ylisanoja, ei superlatiiveja, vain herra. Herroja voin olla kerralla vain kaksi, kaksi jotta päätöksenteko ei ole diktatuurimaista, kaksi koska eriävät näkökulmat asioihin tulee ottaa huomioon. Nimitys on elinikäinen, sitä ei voi ostaa, sitä ei voi antaa ja se vain on. Uusi herra valitaan vanhan menehtyessä yliherrojen muodostamasta konklaavista. Yliherrojen muodostama toimielin suosittelee vielä elossa olevalle herralle keskuudestaan kahta vahvinta tekijäänsä, joista sitten herra valitsee toisen. Herroihin ei ladata enää odotusarvoja, mutta heidän odotetaan olevan ideologinen ja henkinen johtoryhmä muille.

Yliherrasta eteenpäin saatetaan jäsenen nimeen lisätä virallishenkisiä moniikkereja, eli lisänimiä. Lisänimiä, jotka viittaavat yleensä jäsenen osaamiskattaukseen. Mahdollisia varauksia ovat esim:

Ekat6, ensimmäisenä mukaan kutsutut herrat.

Inkimaster, herralle joka taitaa tatuointien salat

Velho, velholle

El Capitan, kapteenille

Jne. Kysy omaasi herroilta. Monikkeeria on luvallista käyttää esim. canvas-badgejen muodossa omissa vapaa-ajanvaatteissa.

Sinun olisi nyt hyvä tutustua vielä uudestaan säännöstöön.

I’m all yours

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de