IT-jäbän ostarihifinurkka, pika-arvostelu

06/16/14
teknologia

lataus (1)

Hetkonen aikaa ja uusi gadgetti polttelee rintataskussa, vai olisiko enemmän kyse ruuoansulatushäiriöstä tai muusta elimellisestä syystä. Oli mitenkä oli, lo ho behold! Marshall Headphonesien minornapit. Tällä kertaa jopa mukan omanäpsäsykuva, vaikka tapana on pitää pakina kuvakevyinä kaikkia merkkipohjaisen internetin sankareita varten. No mistä nyt kyse siis? Ilmeisesti Marshall yrittää hypätä Beatsien ja SMS Audion bandwagoniin omilla kuulokehärveleillään, vähän vaihtelevalla menestyksellä. Tarjolla alusvasti Majorit ja Minorit, jotka ulkoisesti modellattu firman PA-vehkeiden lookkiin. Omassa syynissä nyt nappivedokset Minor -nimikkeen alla.

15.4mm driverilla, 32ohmin ja 20Hz-20kHz responsilla laitteet näyttävät paprulla ainakin melko päteviltä ja visuaalisesti esmes denimrokkijätkän habitukseen hyvin istuvilta ..oisko niissä vähän samaa näköä kuin Marshallin nupin potikoissa.

Eka “no jopas” hetki tulee heti unboxauksen jälkeen kun insinöörillä menee sormi suukkiin siinä miten laitokset ripustetaan korvaan. Vaikka kyseessä on periaatteessa in-earit niin ne eivät painukorvakäytävän sisään liiemmin vaan jäävät erikoisen ja irrotettavan kumikiilan avulla korvan poimuihin kiinni. Ripustus saattaa tekstissä vaikuttaa oudolta ja epämukavalta, mutta todellisuudessa konsepti toimii ylläri hyvin ja myyntipakkauksen mukana tulee neljää eri kokoluokan kumikiilaa. Uusia kiiloja ei saa aivan niin notkeasti marketeista, jos tapanasi on hukkailla gearejasi ja kaikille katujen mutanttikorville ripustin ei välttämättä sovi lainkaan. Harmillisesti myyntipakkauken rakenne takaa sen, että kuulottimia ei saa siististi testimielessä lootasta millään irti.

Edelleen haluan painottaa, että olen lähinnä etävä kuuntelemaan hiljaa musiikkia; en niinkään puhumaan siitä teknisin termein. Yritän kuvailla kuitenkin uteliaille vähän nappien luomaa äänimaailmaa, testeissä käytin rock-osastolta Gunnareiden iisakinkirkkoa Chinese Democracya, oontsoontsoonts-playlistä lähti VnV Nationin Of Faith, Power and Glory sekä kevytpoppis-listiltä Paolaa. Vehkeiden noise cancellaatio on lähes olematon, joka tekee niistä lähes käyttökelvottomat esim. vanhemmissa linja-autoissa, junissa tai hälinän keskellä. Kovan ambient noisen ympäröimänä on pakosta rampattava volymea enemmän, joka käynee kovasti kuulon päälle pitkällä jouksulla VS. parempi noise cancellaatio=pienemmän volyymit. Hatara noise cancellaatio toimii myös harmillisesti toiseen suuntaan, vierustoverisi pääsee myös nauttimaan playlistisi antimista. Se mitä taustamelunvaimennuksessa menetetään gainataan erottelussa ja kirkkaissa high ja mid-toneissa ripauksella ihan OK alapäätä.

Beatsit ja Purityt rakennetaan nuorisosegmentti mielessä pitäen, joka tarkoittaa aivan härskisti yliampuvaa basso-osastoa, Marshallin minoreissa annostellaan bass maltillisemmin siten ettei se hukuta muita ääniä kauhean pahasti alleen. Hintaluokassaan (40-55€) myös ehkä parhainta mitä olen korvaani änkenyt sitten Sennhaiserin 300cxII:n. Senkuissa toki parempi äänimaailma, mutta rutkasti kehnompi build quality ja materiaalivalinta. En oikein pääse kiinni siihen konseptiin miksi valmistajat pitävät raivoisasti edelleen kiinni siitä piss poor tahmakumista letkupäällysteenä, samalla kun tarjolla on mm. lattakaapelia tai nailoninyöritystä jopa 10€ kuulottimissa? Marsun designosasto lukenut kotiläksynsä tarkkaan ja about kaikki rakenteeseen liittyvät ongelmat on taklattu. Plugi on ohukainen, joten se uppoaa niihin kinkkisiin iLaitteiseenkin myös pohjaan. Piuha on nailonpunottu, joten se ei takkuunnu likikään niin helposti kuin muoviserkkunsa ja plugin/kaapelin liitos vaikuttaa olevan sangen hyvin suojattu vieterimäisellä tupilla. Kaikki liittimet näyttäisivät olevan kullattuja, mutta tästä featuresta en mene täysin takuuseen.

Sopivat toimistomiljöön rockmiehelle, jolla mahis kuunnella musiikkia ilman kovaa taustaälämölöä. Ei sovi hätäiselle teknopääkommuutterille kovan melun keskelle ..tai mutanttikorville. Nämä ehdottomasti uppoavat siihen testaa-ennen-ostoa -kategoriaan. Pysyvätkö nämä päässä hölkätessä? Ehkä, mutta liki 20sentin kolikon kokoiset mollukat tuskin istuvat kovassa rytinässä kovin mukavasti ..saattavat myös näyttää aika erikoiselta DavidTrikoo -mallinuken yllä.

Jos lähtee jostakin siihen neljään kybään niin kannattaa napata mukaansa. Yli 55€ on vähän iffy. Noise cancellaation jos saisivat korjattua seuraavan version aparaattiin niin ATK-jäbän must buy -leima olisi taattu. Ai niin, onhan näissä myös handsfreemikki ja one-click lankohjain.

Äänestä ☆☆/☆☆☆☆☆
Äänestä äänivaimennetussa kopissa ☆☆☆☆/☆☆☆☆☆
Bang for the buck ☆☆☆☆/☆☆☆☆☆ hey c’mon sub 50€ napparit

Testaa jos pystyt ennen ostopäätöstä. Minun vedoksessa oli plugissa L-kulma ..tsek it out..
WP_20140616_20_26_51_Pro

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de