Ja illan siistein näennäisfuturistinen vempain. Nokia 7280

nimetön

Hiphei ja terve taas Interwebsien isoille pojille ynnä muille vaanijoille! Tänään on taas vähän luppoaikaa raotella esinearkistoa ja kaivaa päivänvaloon Nokian hyvinkin kokeellisen huulipuikko 7280 matkapuhelimen herrainvuodelta 2005.

Vekottimesta teki poikkeuksellisen lähinnä hyvinkin erikoinen candybarish muotoilu, jossa lyövät kättä 20-luvun art deco ja kantikas vibraattori. Sinällään ja sisuksiltaan laite oli hyvinkin tavanomainen Series40(vai oliko sitäkään) “äly”puhelin pienillä UX/UI-muokkauksilla valintamylpyrän tarpeisiin.

Fashion is danger, näyttö laitteessa toimi myös taustavalon ollessa kiinni peilinä juuri niitä hetkiä varten kun huikea alle tuuman värinäyttö alkoi risomaan. Resoluutiot kuitenkin edelleenkin ihan nasevat kokoonsa nähden ja peruspuhelinhommiin aivan riittävä. Suurin ahdistus lähteekin valintapyörölän operoinnista, jota vekslaamalla ees/taas valittiin valintanauhasta sopivin symbooli esmes tekstiviestiä sävellettäessä.

Suorituskyvystä on kaiketi enää turha keskustella, mutta hämmentävän iso 700mAh:n akku takasi joidenkin päivien stand-byt ja siinä kolmisen tuntia puhetta. Laite itsessään on myös jämäkästi what you see, is what you get -aikakaudella, joten sovelluslaajennuksista tms. on turha uneksia. Extrakiva featureina mainittakoot nyt vaikka nasevasti asemoitu VGA-kamera ja mp3-tuki soittoääniin.

Muotoilu iskee tosin yhä edelleenkin ja näkisin vieläkin mieluusti formfactoriltaan poikkeavia matkapuhelimia, tässä mustan suorakaiteen aikakaudella. Yllättäen laite lataa, pitää virtansa ja jopa toimii kaikkien näiden vuosien jälkeen mainiosti ..joten kaiketi Nokia hulluina vuosinaankin panosti hieman myös teknisiin ominaisuuksiin. Kankaisesta logolärpäkkeestä en nyt ole vieläkään kauhean varma, mutta kait siihenkin valintaan oli aikoinaan hyvätkin syyt. Mahtaisiko tuo patukkamainen muotoilu tipahtaa myös kaupunkien high-end hämärähemmoille samasta syystä, miksi Noksun muut pikkupuhelimet alkavat nostamaan suosiotaan ko. demografiassa? ..Helpompihan tuo olisi työntää rektumiin jemmaan.

Vekottimesta tuli melkein samana vuonna ulos vielä artdecompi veto 7380 muodossa, joka on essentiaalisesti aivan sama kapula hieman paremmalla kameralla ja vähän nopsakammalla Bluetoothilla. Interwebsinkin selaus onnistuu, sikäli, jos WAP-standardi taipuu ja essentiaalisesti tekstipohjainen sisältö tippuu. Exchangea Activesyncin tai imapin kautta en lähtenyt edes kokeilemaan, mutta muistaaksenin sekin olisi mahdollista.

Tippuiko? Ohessa vielä listaus matkapuhelimista, joilla aivan aikuisten oikeesti erottuisit toimiston tylsästä älypuhelinmassasta.

Samsung / Bang&Olufssen Serene

 

Motorisoitu, uskomattoman hidas, kannen avausmekanismi, tein-itse-säästin käyttis ja B&O äänivelhojen sormenjäljet nostivat liki tuhanteen euroon lanseeraushinnan.

Motorola F3

Alunpitäen kehittyvien maiden markkinoille tarkoitettu matkapuhelin, jossa LCD-näytön tilalla epaperinen nelirivinen näyttö. Laitteessa myös hieman epästandardihko kaksoisantennijärjestelmä, jolla saa asiakkuuden verkkoon vaikka Kuusta. Jos kaiuttimen kalvo pysyy ehyenä, on täällä ydinsodan jälkeen jäljellä Hiacet, torakat ja F3-matkapuhelimet. Olisiko akku kestänyt parisen viikkoa standabyssa. Lisäominaisuuksina kello, jossa herätystoiminto. Ebaysta lähtee yleensä kymmenellä dollarilla. Sisäisen muistiominaisuuksien puuttumisen vuoksi laite on todellinen use and dispose -agenttivehje.

Neonode N2

 

Apple ei keksinyt swipe unlockia. Ruotsalaiset Neonoden jätkät keksivät sen innovatiivisellä zForce -näytöllään. About tulitikkuaskin kokoluokkaan pakattu, aikoinaan ihan pätevä älypuhelin, jossa hommia käsketään infrapunaan perustuvan kosketusnäytön kautta. Näytön vasemmassa laidassa ja yläosassa on infrapunat, niitä vastapäätä transponderit(kinda). Laite tietää missä sormi on tai mitä eleitä esittelet vehkeeseen aina sen mukaisesti miten säteet katkeavat. Käyttiksenä hyvinkin sympaattinen WinMobilen kehitysvesio, joka toimitetaan poikkeuksellisesti MMC-kortilla puhelimen kanssa.

Yhteistä kaikille tässä artikkelissa mainituille laitteille on se, että kaikki olivat aikanaa vähän liian kokeellisia suurelle yleisölle. Ehkä ei sulle, tsekkaa Youtube tai lähteä minulle tarjous josta en voi kieltäytyä.

Uskalla!

-Kai

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de