Kahvi, tämä raaka-aineiden kuningas koodisorvaamossa

09/05/15
pan-sivistys

1437021387241

Kahvikahvikahvikahviiii miten palvonkaan sinua senkin höyryävä muki, sitä tummaa ja nestemäistä narkootiksia. Ne syvän arjen pienet kohokohdat, kun valmistus menee ihan nappiin, muki on vastatiskattu ja maito on about tuoretta.

Se tunne kun parin siemauksen jälkeen alkaa suonissa liikuskelemaan ne tyytyväisyysolotilatatomit ja kaikki tuntuu jotenkin paljon mukavammilta ihmisiltä ja pääkallon irroittava korpeaminenkin on hetkittäin ihan muisto vain.

Onpahan se kahven ryystäminen mitä oivallinen tekosyy hetkellisesti lykätä epämiellyttäviä asioita todeten itse itsellensä, että tartun hommiin vasta tämän kahveannoksen jälkeen ..tai kahden.

Kahvin ryystämisen kyytipojaksi yleensä tarvitaan myös annos musiikkia tai jos musiikkia ei ole olosuhteiden asettamien rajoitusten vuoksi saatavilla niin sitten maisemien tutkailua. Maisemiksi kelpaa oikeastaan mikä tahansa ikkunasta avautuva näkymä paikkaan mihin nyt on sattunut sillä erää asettumaan yöksi.

Watch the world go by.

Hyvän pössiksen tietty vetää nk. vituiksi jos joutuu verbaalisesti asioimaan muiden kanssaihmisten kanssa. Aamukahvi on niin henkisesti pysäyttävä kokemus ettei oikeastaan haluaisin “jutustella” sen ajan kenenkään kanssa.

Vituttaa yli kaiken lähteä summaamaan tuntojaan kun puhe katkeaa kahvituksen ajaksi. “Mitä sä nyt ajattele?” oikea vastaus siihen olisi, että en ajattele nyt mitään muuta kuin omaa hiilivetyjen vauhdittamaa tyytyväisyyden tuntuani ja en oikeastaan haluaisi -juuri nyt- puhua sanaakaan sinulle ..ei mitään henkilökohtaista tiettykään.

Tämän piilohedonistisen tavan vuoksi vierastan aivan saatanan suureellisesti kahvilakulttuuria, johon tavallaan on pakko kätevyyden ja neutraalin pelikentän nimissä mennä avaamaan uusien tuttavuuksien kanssa sessioita.

Tuuks kahville joku kerta?

Jaksaminen ym. seikat yleensä kiteyttää vastineen hyvin ytimekkäästi kysymykseen, että en käy kahvilla. Miksi kävisin? Annoskoot on pieniä, kassamyyjät nihkeitä, miljöö on paska ja maisemat no kahvilamaisia. Joojoo tiedän, että se kahvitushetki kahvilassa voi poikia jotain ihan kivaakin jossakin määrittelemättömässä tulevaisuudessa, mutta se piinaava 40 minuuttia kun joutuu olemaan miellyttävä sekä sanavalmis kanssaihmisen polttavan katseen alla ei oikein ole aikaa hyvin käytetty …varsinkin kun osaltani tulee niitä akvardeja hiljaisuuden hetkiä johtuen nousevasta hyvästä olotilasta.

Kerro jotain itsestäsi

…mitä helkkaria mä teen täällä? Onhan mulla kahvia myös kotona. Olo on muutenkin kuin olisi joutunut suoraan kolmanteen asteeseen, kun kysymyksiä tulee hirveellä sarjatulella… ootko koskaan hiljaa muuta kuin silloin ku sukellat tai nukut?

Miksi mun kahviannoksessa tuli suklaata mukana ja miksi tämä maistuu ihan tytöltä muutenkin?! Ägääää! Kumpi voittaisi tappelussa Snake Eyes vai Storm Shadow? Tämä on hyvin tärkeä kysymys!

Kato nyt; en minäkään piinaa sinua omilla mielenkiintokysymyksilläni ..ollaan nyt vaan ihan hissuksiin ja nautitaan kofeiinin aiheuttamasta tyytyväisyydestä ja ällös pelkää en lupaudu saattamaan sinua mihinkään.

Mielessä on käynyt, että teettäisi itsestää sellaisen jäkiskeräilykorttimaisen lappusen, jossa on kääntöpuolella uran statsit ja pieni summaus likeista ja dislikeista. Voisi avekki sitä sisäistään sillävälin kun itse keskittyisi siihen kahvin palvontaan hissuksiin.

Oma reseptini nestemäiseen onneen:

Yksi mitta enemmän Presidentin tummaa kuin vettä. Muista tasoittaa purut suodatin pussiin niin ettei sinne jää sellaista kekoa.

  • Huljuttele pannu huolellisesti
  • Mittaa oikeasti reagentit valmistimeen
  • Aseta aparaatti päälle ja jää oottelemaan prosessin valmistumista
  • Hifistit voivat myös tarkastaa maidon happamuusasteen ja tiskata mukinsa

Vältä Pirkkaa, Saludoa, Euroshopperia tai mitä tahansa brändiä, mitä Lidl-kauppaketju myy. Näistä syntynyt lidus maistuu aivan vehkeeltä. Saludo on näistä kaikista salakavalin, koska se on marketeissa soluttautunut laatukahvien sekaan ja maksaapa jopa melkein samat kuin oikeat kahvilaadut. Kaikista vittumaisin tilanne oli tämän Meiran ihmeen kanssa joitain vuosia sitten kun markkinamiehet yritti lanseerata sitä “rokkarien” kahvina ..erityisen vittumaisia aamuja tuolloin! Kirjaas ylös:

Imagosta huolimatta Saludo on paskaa kahvia ja Karjala vielä pyllympää kaljaa. Tämä on tärkeää!

Imagosta tuli mieleeni, että vieläkö Gefaliaa saa vielä? Vanhempi kaarti muistanee -ne- mainokset. Päiväkahviseuraa laadukkaasta pannusta. Good times.

Aamen ja siunausta myös hostessille, joka häiriöpäissään on hankkinut pannujauhatusta suodatinjauhatuksen sijaan..pisteet yrityksestä, mutta toteutus vaatii vähän hiomista. Ilmeisesti oot käynyt apukoulun aikoinasi.

*****/*****

Hys nyt!

-K

Haiku writing hipster motherlover with a mac and a cup of latte!

20.5.2012 oli alkuperäinen aikaleima tässä, olempa minä ollut vihainen nuorimies ..kolmisen vuotta sitten.

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de