Keskiportaan made man, tunnistatko itsesi?

04/08/15
työhöpinät

manager

Aikaa ja kahvia on kulunut lukemattomia yksiköitä. Samalla työcubikeeli on vaihtunut varkain mukavempiin tiloihin.

ATK-jäbälle kauhistus, mutta hasbeen managerille portti kohti loistavaa uran taitekohtaa.

Tiukka TOP-5 listaus asioista, joista voit tunnistaa itsesi keskiportaan häiskäksi.

Tunnusmerkit eivät noudattele mitään tiettyä hierarkkiaa, ne ovat luoteltu jotakuinkin siinä järjestyksessä missä ne putkahtelivat alitajuntaan.

  1. Et tarvitse oikeastaan muuta työkalua kuin posti- ja pikaviestinjärjestelmään synkatun älypuhelimen. Assistentit tekevät varauksesi ja matkapuhelin pitää huolen siitä, että olet edes auttavasti ajoissa palavereissa. Työasema on köyhiä tuotantokuleja varten. Mietelauseena “aika on rahaa. eimullaooaikaa”
  2. Työpäiväsi koostuu lähinnä palavereista ja kuutioraporttien pyörittelyistä. Varsinainen näpyttely ja konffaaminen pyörii joskus mielessä, mutta ne hieman tärkeämmät asiat vie kaiken tehokkaan työajan. “Mä oon ollut ennen etevä devaaja!”
  3. Hauska printtihuppari ja kulahtaneet farmarihousut ovat vaihtuneet peer-pressuren ja powerdressing koodiston mukaisiin Dressmanin valmispukuihin, jotka istuvat tasan yhtä huonosti kuin asiantuntijavaatetuksesi. “Ylennys kato pitää näkyy.”
  4. Saat ison organisaation täysin lukkoon laajalla jakelulla lähetetyn massamailin kanssa, johon olet pariin riviin onnistunut kylvämään väh. neljä typoa. Koko sähköposti luonnollisesti on tarinoitu passiivimuotoon, jota on hankala tulkita kaikkien vastaanottajien kesken tehokkaasti. “Moro! Tää homma pitää saada tehtyä tänään! Heti!”
  5. Välität salaista tietoa vielä ylemmiltä tasoilta kuleille. Vähän liittyen kohtaan neljä tässä listauksessani. Siinä röyhkeässä tilanteessa, jossa joku tuntipalkkalaisapina kehtaa kyseenalaistaa aukotoriteettiäsi, voit aina pelata GM-kortin. “Toimitusjohtaja haluaa, että alamme tekemään enemmän yhteistyötä Puolan konttorimme kanssa! Jos visio ei toteudu, alkaa päitä putoilemaan.” Sanomattakin on selvää, että tämän tarkempaa briiffia ei saa sinusta irti.
  6. (Bonuskierros) Kaikki ennakolta sovitut tavat toimia, best practicet ja prosessit voidaan sinun spasmin seurauksena vetää vessasta alas. Yleensä tätä tilannetta edeltää nk. “mahtikäsky” tai “voimasanat”, joka on loihdittu massasähköpostin loppuun. Mahtisanat saavat enemmän pontta, kun niihin yhdistetään kohdassa 5. kuvailtu salainen tietolähde ylemmiltä tiereiltä.

Keskiportaan ja patruunan utuisessa välimaastossa opit myös uutena kykynä forwardata arkaluontoisia mailiketjuja holtittomasti eteenpäin ihan uusille tahoille ällisteltäväksi, koska aika on rahaa ja rahaa ei ole sekä kiire!

Muina achievementtejä mm. pari keissiä työpaikkakiusausta ja sairasloma Bergen Burnout Indexin(lyhyt versio) päälle.

Aikasi rimpuiltuasi managerikarusellissa uramuumiona avautuu mahdollisuus päästä epäkompetentin patruunan leveleille. Oikea patruuna johtaa pelkällä vankkumattomalla preesenssillä ja epäkoherentilla muminalla, joka tapahtuu yleensä kiiltonahkakengille puhuen. Patruunaleveli avaa tietynlaiset mahdollisuudet klikkiytyä muiden Audikerhon setien kanssa, ihan työaikanakin, kaikensorttisiin edustustilaisuuksiin.

Patruunan ei tarvitse enää tällä levelillä osata kirjoittaa. Kaiken manuaalisen interaktion hoitaa joku muu, yleensä rahapalkkaa tahi muuta korvausta vastaan.

Patruunaa ei sinällään enää säätele mitkään hyvän käytöksen, fysiikan tai edes Suomen lain säännöstöt. Patruuna tekee ja sanoo ihan mitä lystää maassa, merellä ja ilmassa. Pienet seksuaalissävytteiset henkilöloukkaukset tai rodulliset sutkautuksut yritetään alaspelata huumorina tai 1984-henkisenä eihä-sitä-koskaan-tapahtunut -sitatoinnilla.

Rahallista tappiota aiheuttaneet tai suurta medinäkyvyyttä ikävästi saaneet ylilyönnit kuitataan yleensä 6kk. palkallisena loma, josta siirrytään notkeasti seuraavan Konsernin nokkaan.

Suomessa on vapaana, vähän laskutavasta riippuen, noin 100-150 vanhanliiton patruunaa atm. Keskiporras vaatii pukumiesveronsa.

-Kai

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de