Kevään eka gadgettinurkkaus. Lenovo 8 pädilaite tulevaisuudesta

03/28/15
teknologia

lenovo-thinkpad-tablet-8-front-1

Jebou! Taas vierähty rutiinien parissa vähän liiaksikin aikaa, mutta tänään vähän aikaa hiplata Lenovon värkkäämää ammattitablettia. Tiedän, tiedän, tiedän.. ei tämäkään arvostelu ole aivan cutting edge laitoksesta, onhan tämäkin aparaatti ollut jo melkein vuoden saatavilla vapailta markkinoilta.

Mistä kyse siis ja miten tämä laitos eroaa muista miljoonista tablettivekottimista? Keskeisesti vekottimen erottaa massasta sliikki alumiininen ulkokuori, x86 Intelin Atom-prosessori ja ehta Windows 8.1pro. Nyt hyppysissä ei siis ole halpaa RT-winukkamuovipalaa, vaan ihan ehta aitoa matkatietokonetta, johon voi asennella huoletta marketplacenkin ulkopuolelta mitä lystättää. Lisäksi Windows8.1pro sallii laitoksen liitoksen Microsoftin Active Directoryyn, joten voit ottaa sen melko huoletta osaksi työasemalaivastoasi ja kohdistaa siihen about samoja natsipolicyitasi, mistä koko muu korporaatio saa nauttia.

Kaikki tämä pakattu hyvin ohukaiseen alumiinikuoreen kera Gorillalasipaneelien, eli myös siltäkin osin liikutaan aivan toisissa sfääreissä kuin sub 100€ androidikoneiden kanssa. Tarkemmat numeroarvot laitteesta voi poimia interwebseistä, vaikkapa nyt Lenovon tuotesivuilta.

Laitteessa itsessään riittää perushommeloihin(Officen manipulointi, webbailu et al) aivan mainiosti, mutta raskaampien appsien kanssa vähän problematiikka mm. I/O-latenssisa eMCC -massamuistin ja maksimissaan neljän gigan keskusmuistiratkaisun vuoksi. Näytönohjainpiirisarja myös korkeintaankin riittävä, joten turha kuvitella esim. Skyrimiä liikematkan siirtymän aikana. Laitosta itsessään on saatavana neljän eri rautakattauksen puitteissa, josta kalleimmasta löytyy (jopa) LTE-mahdollisuudet ..tosin high-endein Kasi kustantaa about tuplat siitä millä jo aivan riittävän karvahatun saa hyppysiinsä. Kaikissa on kuitenkin sama, aivan naseva, 16:10 kuvasuhteen IPS-paneeli, jossa resot vähän turhankin terävät 8.3tuuman pikkunäyttöön. Kaikissa versioissa on myös ilahdutta microSD-muistikorttiväylä, joten pienellä lisäpanostuksella saa lokaalia kapasiteettia sen 128gbeetä lisää.

Hardiksen osalta ei mitään uutta auringon alta. Etupaneelissa vain fronttikameraa, sensoribay ja Windows-panike. Sivuilla on/off, liittimet ja volumesäädöt. Takakameraa maustaa astmainen ledi-salama ja löytyypä jopa kuulokeliitäntä. Nämä featuret kuitenkin niin lihaa ja perunoita etten jaksa niistä kauheasti innostua. Onboardi kaiuttimet tosin kokoonsa nähden yllättävänkin meluisat, mutta ei missään nimessä mitään hifiä. Kameroiden laatu on ihan okeyish, mutta kuitenkin hintsun verran perunaosastoa. Tosin harvahan meistä hankkii pädin kameraominaisuuksien vuoksi. Laitteen akkuna on semilihaisa liki 3k mAh jööti, jolla puskee wifit ja synkat päällä melkein koko työpäivän. Approx seitsemisen tuntia melko aktiivista käyttöä; standbyssa vehje kukkuu liki viikon. Verrattuna saman kokoluokan muihin laitoksiin jää Kasi lähes jumboksi akkustaminassaan, mutta laitteessapa on ehta x86 suoritin eikä mitään ARM-lelua.

Käyttiksen osalta kokemuksena se varmasti kaikille tuttu Win8.1pro, josta oletuksena hommia käsketään MetroUI:n kautta. Tietenkin puristeille on tarjolla classic desktoppi, ja pienelle säädöllä saa laitoksen myös siihen oletuksena käynnistymään. Harmillisesti tarkka resoluutio ja classic desktopin tapa toimia ei oikein omiin miessormiini istunut kivutta. Nimittäin rakseihin, scrollbareihin, toggleihin ym. on vähän hankalahko osua jos/kun sormen päällä on fyysistä mittaa. Laitteen mukana ei Lenovo toimita minkään valtakunnan stylusta, joten ensimmäistä kertaa käytän Winukkaa mieluiten Metro-osastolta, joka paremmin optimoitu nakkisormi-inputtiin.

Se mitä laitteeseen toivoisin olisi Surfaceish näbbis/touchpadi-suojakantta(joojoo, onhan niitä, mutta ei yhtä hyvää mitä Surfaceissa) ..erityisesti touchpadin kanssa laitteesta saisi jo ihan ehtaa ja erittäin kompaktia työkonetta irti, mutta ei niin ei.

JOS tämän saisi, jotenkin ristisiitettyä Surfacen oheislaitteiden kanssa, niin hyppysissä olisi ehdottomasti vuoden parhaimpia mobiilitoimistoja. Kiinteä kickstandi olisi ollut myös kiva lisä.

Kallishan tabletti on käyttöarvoonsa nähden, mutta kyseessä onkin enemmän liikkuvaisen corporaatio raiderin lelu ja oikeilla lisäpalikoilla aivan ehta, domainiinkin, liitetty työasema täysillä Direct Access -pääsynhallintaratkaisuilla.

  • Laatu/Viimeistely ☆☆☆☆/☆☆☆☆☆
  • Softat ☆☆☆☆☆/☆☆☆☆☆ (mitä haluat, milloin haluat, mistä haluat)
  • Käytettävyys ☆☆☆/☆☆☆☆☆
  • Hauskuus ☆☆/☆☆☆☆☆
  • Yhteensä ☆☆☆/☆☆☆☆

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de