Kumpparijätin joutsenlaulu, Lumia 2520

06/24/15
teknologia

Nokia-Lumia-2520-with-Nokia-Power-Keyboard-jpg

Gadgettidudet huomio! Lumia 2520, eli vuoden takainen highendein Win8.1rt tabletti, lähtee nykyisin reilusti alle 200€ kaupasta mukaan.

Vekotinhan itsessään oli lähes suora kilpailija Microsoftin Surface kakkoselle, pienin nokiamaisin twistein. Omani plokkasin mukaani kotikaupunkini Stockmannin kylkeen avatusta Expertistä perin huokeaan 179€ hintaan. Ei sinänsä, että olisin tarvinnut talouteeni enää yhtään uutta Win8.1 tablettilaitetta.

Ostamalla voi säästää jne.

En edelleenkään lähde luottelemaan netistä helposti poimittavia numeraaleja laitoksesta. Vertailen vehjettä paljon hypistelemääni Surface kakkoseen(omassa arkistohyllyssä ykkösen kehittäjäversio edelleen). Otetaan aluksi ne plussat ..verrattuna Surfaceen:

 • Näyttö soveltuu ulkotyöhön paremmin. Väreissä pientä ylisaturaatiota, mutta tuskin hommasit laitetta tarkkailumonitoriksi kuitenkaan. Laajojen katselukulmien 1080p IPS-paneeli.
 • Vuodentakainen lippulaivaCPU, nelitytiminen Qualcommin Snapdragon 800. Pesee imho Surfacen kakkosen ceepun 1-0. Nokialta erikoinen veto käyttää lippulaivarautaa, mutta Qualcommin käyttö oli hyvin perusteltua aikoinaan, nimittäin siinä on samassa chipissä LTE/4G radiot.
 • LTE/4G -liitettävyys. Komboaa hyvin ulkotyöhön sopivan näytön kanssa, eli viet toimistosi kesäpäivänä vaikka puistoon. SIMmi väylään ja interwebseihin. Monessako sub200€ tabletissa on LTE? Monessako Surfacessa?
 • Täysiverinen Office2013 ja Here -karttasuite. Office2013 taitaa tulla myös Surfaceissa kaupantekijäiksi. About 90-100€ lisenssi, jossa kaikki ne tutut Outlookit, Wordit, Excelit ja OneNotet mitä hiblailet toimistosi oikealla työasemalla. 2520:ssa kämäsen Bingin tilalle tarjotaan Hereä, joka imho edelleen se premiumein navigaatioratkaisu siviileille. Siisteimpinä ominaisuuksina mahdollisuus ladata offlinetilaan karttapaketteja, feature joka lisää laitteen käytettävyyttä esim. työmatkoilla tai paikoissa, joissa verkkovierailut eivät vain toimi.
 • NFC heille, jotka gimmickistä jaksavat vielä innostua.
 • Tyyriinä lisävarusteena on vielä kaupan SU 42 powerkeyboard, joka liittyy tablettiin kuten Surfaceiden Touch/Type-coverit. Catch22 powerkiipparissa on sisäinen ~2000mah lisäakku, jonka Win8.1 osaa ottaa automaagisesti käyttöönsä. Extramehun lisäksi kiipparissa on kaksi täysikokoista 2.0 USBia. 2520 itsessään on markkinoilla yleinen näky, powerkiippari taasen on helkkarin harvinainen. Juicea näbbis tuo käytännössä parisen lisäpäivää kovaan käyttöön ja jopa viikon satunnaiseen pälyilyyn.

Heitetään Surfacemiehille luu ja listataan ne asiat, jotka ovat kehnommin 2520:ssa

 • Surfacen alumiikuori tuntuu jotenkin arvokkaammalta ja iskua kestävämmältä.
 • Lumia 2520:n takakansi on kuin Corvetten takapaksi. Se antaa periksi kun sitä painaa hellästi.
 • Surfacen pintamatskut ei kerännyt sormenjälkiä aivan samalla tapaa kuin 2520:n glossy polykarbonaatti.
 • Kickstandi oli karuudessaan peräti nerokas. Surface kakkosesta eteenpäin siinä on tarjolla jopa eri kulmia.
 • Kirkas näyttö vuotaa valoa vasemmasta ja oikeasta reunasta melko rohkeasti verrattuna Surfaceen. Kirkkaassa ulkoilmassa issue ei tosin juurikaan haittaa.
 • Surfacessa on enemmän taustavalaistuja painikkeita, kuten typecoveri ja windowspainike.
 • 2520 käyttää merkillistä superlaturia, joka taasen käyttää hyvin noksuhenkistä tein-itse-säästin porttia. Laitosta ei voi ladata microusbiväylästään(ainakaan minä en saanut vehjettä nielämään virtaa niin).
 • Loukkauksen päälle haavaa tuo vielä hyvin happoinen design choice muotoilla DC-liittimestä täysin samanmoinen kuin 3 1/2mm. audioliittimestä. Nämä liittimet luonnollisesti sijoitettiin samalle sivulle laitetta, ilman merkintää kumpi on kumpi. Hey c’mon, nyt oikeesti! Vuosi on 2015(tai oli 2013) ja jätkät rakentelee omia porttejaan! Joojoo Surfacessa oli myös, mutta se oli siisti magneettiliitin, jonka sai kohdilleen vaikka kännissä. (Valinta perustui kaiketi tarpeeseen saada pikalatausta kahteen laitteeseen ja tuolloin USBin syöttö ei vain ollut tarpeeksi.)

Molemmista laitteista löytyy microSD-väylä huokeaa laajennettavuutta varten sekä kaikki Win8.1RTeen hyvät ja huonot puolet. Sellaisenaan sopii parhaiten ehkä korkeakouluopiskelijoille tai perheen sohvaläppäriksi varsinaisen työaseman sekä läppärin jatkeeksi.

4G/LTE-liitettävyys vie 2520:n myös mökin viihdekeskuksen ytimeen ja tien päälle. Kesän aleissa kannattaa olla tarkkana, koska minulla vahvana aavistuksen on, että kauppiaat dumppavat huonosti kaupaksi menneet varastonsa 150€ pintaan ulos.

-K

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de