Merkilliset post-viikonloppuyön unet. Remixify it

10/12/15
teknologia

thT538LV0Q

Viikonlopun taittuessa työviikoksi Babylonin lampaalla, oli tarjolla alitajuntateatterissa taas sangen villit visiot. Tämä voi mennä vähän esoteeriseksi maalailuksi, joten karhuttakaa kanssani hetkinen.

Ekaksi palveluarkkitehtuurista sananen. Tämä tullaan upottamaan jonkun suositun suoratoistopalvelun kylkeen lisäfeaturena, sillä ei ole mielekästä lähteä launchaamaan ihan omaa ja uutta palvelua massoille. Sanotaanko, että Spotify hoitaa jakeluverkoston ja rahastuksen asiakkailta.

Sitten tarvitaan pari isohkoa studiota innostumaan konseptista ja tarjoamaan suoratoistoon masterista lohkotut biisit, sellaisessa moodissa, että asiakas pääsee dynamiikkaan kiinni aböyt vaikka 16 raidan kanssa.

…And theeeen. Tarjoamme tilaajille helposti lähestyttävät studiotyyppiset softat. Tarjolla olisi EQ:ta, kompressoria, efektikirjastoa, rumpukonetta, soundeja, metronomia, BPM-säätöä ym. kamaa, jolla loppukäyttäjä voisi tehdä valtavirtabiiseistä omia remixejä. Nämä user generated remixit sitten ladattaisiin takaisin palveluun muiden käyttäjien armoille. Luonnollisesti tuotokset ja kaikki niihin liittyvät palikat olisivat palveluun sidottuja DRM-suojauksella.

Jotta säästyisimme musiikkiautistien hieman erilaisilta näkemyksiltä ja tarpeettomalta toistolta, olisi tilaajilla vain definiittinen kapasiteetti latauksille. Jos massat pitävät jostakin tietystä remixistä, ei se veisi kyseiseltä käyttäjältä latauskapaa. Hieman siis samoin, kuin Nintendon Mario makerissa on grading systeemi käyttäjien kentille.

Rahoitusmalli menisi, kuten Spotifyllä yleensä. Pääsääntöisesti soitosta menisi rojaltit jakoon Spotifyn ja levy-yhtiön välillä ja varsinaiselle remixaajalle voisi kilahtaa jotain palvelun sisäistä krediittiä sekä tietenkin internetfamea ja näkyvyyttä hieman Instagrammin henkeen. Palvelulla päästäisiin nävertämään Youtubessa asuvaa käyttäjävetoista remix-kulttuuria kivasti, ilman että kukaan ei älähtäisi.

Käyttäjätyökaluista pitäisi saada devattua sellaiset, että työkalun käyttö ei muodostaisi luovuudelle mekaanista pullonkaulaa, mutta myös sellaiset joiden kanssa proconsumer ei menettäisi uskoa. Remiximaailmaa voisi avata vaikka opetusvideoin kanssa, joissa tricks of tradeja esittelisi Skrillexit ja Deadmouset noviiseille. Remiximaailman tähdet luonnollisesti ostetaan tekemään palveluun myös heidän omia uudelleensovituksia, mieluiten samoilla kehitystyökaluilla mitä muille käyttäjille on tarjolla.

Oisko tämän kilkkeen nimi sitten Remixify? Jos lähdet kehittämään, niin voin tulla mukaan aivan törkeän halvalla.

Ai niin. Achievement systeemi käyttäjille(sata tykkääjää, listan kuunnelluin Lady Gaga remixi, eka lataus jne.). Sekä mikrotransaktioita, joilla voisi ostaa lisää featureita mikseripöytään.

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de