Motivaatiomies elokuvissa – The Avengers, eli kuka lyö turpaan koviten

06/01/12
elokuvat

Nick Fury of S.H.I.E.L.D. brings together a team of super humans to form The Avengers to help save the Earth from Loki and his army.

VALHEITA! Tämä elokuva on olemassa ainoastaan kertoakseen, kuka lyö turpaan kaikkeista koviten ja eniten. Ja siitä syystä se on myös kaikista paras elokuva; muissa elokuvissa kukaan ei lyö ketään turpaan yhtä kovaa, eikä muissa leffoissa kukaan saa yhtä kovaa turpaan.

Miksi tällä olisi merkitystä? Mitä elokuva yrittää kertoa elämästä, yhteiskunnasta, ihmissuhteista, kasvusta, vaikeuksien voittamisesta ja sen sellaisesta? NO SITÄ, ETTÄ TÄSSÄ ELOKUVASSA HULK JA THOR OTTAA HEI ERÄÄ!! JA JOS SÄ ET OO KOSKAAN MIETTINY, ETTÄ MITÄ TAPAHTUU KU THOR LYÖ MJÖLNIRILLÄ KAPTEENI AMERIKAN KILPEEN, NI MEE HIPPI HELVETTIIN SIITÄ!

Pyydän anteeksi. Supersankarielokuvissa sankarit on sankareita, koska niillä on (toisinaan hyvä) syy lyödä porukkaa turpaan ja sitä parempia sankareita ne on, mitä enemmän tuota syytä venytetään ja pahiksia niputetaan. Toisinaan kohtuuttomaan pieksäntään oikeuttaa ihan vaan vaikka näpistys, tai kauniille tytölle huutelu pimeällä…  ENKÖ MÄ SANONUT SULLE HIPPI, ETTÄ PAINUT VITTUUN SIITÄ HURSKASTELEMASTA! Pyydän anteeksi. Tässä elokuvassa sankareilla on oikein erityisen hyvä syy pistää porukkaa turpaan, sillä Loki on aikeissa vallata maailman… tai jotain… jotain sellasta ne mun mielestä siinä jutteli, mutta sitten Thor ja Iron Man keksi, että niitten pitää vähän flaidata keskenään ja se oli just niin upeeta, kuin olin aina toivonut sen olevan! Hetken päästä oli taas joku iso kriisi jonkun juonittelun takia, mutta en jaksanut oikein keskittyä, koska Hulk ja Thor päätti ottaa erää keskenään ja se oli vielä paljon hienompaa kuin mikään asia maailmassa! Ikinä!

Hulk smash!

Elokuvassa kyse siis turpaanvedossa, mutta onhan siinä muitakin puolia. Rymistelyn keskellä saattaa unohtaa, että tarinaan osallistuu Nick Fury, muutama agentti ja vieläpä pari ylimääräistä sankaria – Musta Leski ja Haukansilmä. Heillä ei ole supervoimia, mutta sitä yritetään paikkailla ihoa myötäilevillä nahka-asuilla. Nick Furyn rooli on kaikin puolin tärkeä: ensinnäkin hän kasaa sankarit yhteen ja siten luo pelikentän kaikelle tälle turpaanvetämiselle; toiseksi hän osoittaa katsojalle, että ei-supersankari-ihmisiä edustavat tyhmät ja laiskat pukumiehet, jotka haluavat ratkaista asian nappia painamalla, ovat juurikin siis tyhmiä ja laiskoja pukumiehiä. Näin ollen elokuvasta löytyykin tälle sivustolle sopiva teema – valitut hallitukset ovat perseestä ja supersankarit omalla turpaanvetosubstanssilla toimivat yksilön etujen mukaisesti. Nick Fury ei kuitenkaan lyö ketään dunkkuun, joten hänen sankaristatuksestaan ei tarvitse keskustella.

Ei supervoimia, vaan nahka-asu

Kuten arvata saattaa, elokuvan tapahtumat saavat kulminaatiopisteensä niin sanotussa lopputaistelussa, kunhan ensin on läpikäyty pari vastoinkäymistä, ymmärretty asioiden tärkeysjärjestys, kasvettu ihmisinä sekä roolihahmoina ja niin edespäin. Jonkun mielestä tämä saattaisi olla ennalta-arvattavaa, katsojaa aliarvioivaa, kertakäyttöisesti purkitettua turhaa viihdettä. Itkuitku, kyynel.  Se ei pidä paikkansa, sillä lopputaistelussa löydään tosi paljon turpaan ja tavaraa sekä rakennuksia menee aivan paskaksi.

Selvennetään nyt vielä. Supersankarielokuvat ovat siistejä. Jengi, jotka aikoinaan tekivät läksyt ja lukivat sarjakuvia, tekevät nykyään leffoja. Jos siis lapsena ajelit mopolla, poltit tupakkaa poikien pukuhuoneiden takana, suutelit tyttöjä, etkä käyttänyt silmälaseja, on hyvät mahkut että et tajua mikä tässä jutussa on niin siistiä. Se tarkoittaa, että jos olisit roolihahmo tässä elokuvassa, olisit joko yksi niitä nappia painavia, laiskoja ja tyhmiä pukumiehiä tai oikean äksönin vieressä seisovia pulskia poliisisetiä. Tai Kapteeni Amerikka. No ei, se ei ollut reilua. Kapteeni Amerikka on ihan cool jätkä ja pisti seki ihan kohtuu siististi jengiä turpaan. Mutta minkäs teet, sen paras hetki oli kun sitä lyötiin kilpeen.

Hieno kilpi sulla, mulla on tää vasara.

Noniin. Elokuva on jo tehnyt ennätyksiä lipputulojen keräämisessä ja turpaanvedon mahtavuudessa. Jotkut hölmöt paskiaiset ovat sitä mieltä, että elokuva olisi jotenkin ennalta-arvattava (New York hyökkäyksen kohteena – kuinka ne keksii?) ja yliarvostettu. Hyviä pointteja, mutta mä en oo aikaisemmin nähnyt ku Thor lyö Mjölnirillä Kapteeni Amerikan kilpeen. Onhan nää näitä nelisilmäisten fanipoikien juttuja. Niitä muita sitten saattaa suututtaa, kun juuri heitä varten ei ole tehty viihdettä. Mene ja tiedä. Hulk Smash vaan sullekin ja sillai.

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de