Netflix and chill, modernin jäbän leffavalinnat 2016

05/22/16
elokuvat

17731315

Tätä vanhempaa kevyttä ketunhäntää ei sitten Interwebseissä tunnetakkaan. Kepillä kannattaa aina toisinaan kokeilla jäätä ja udella tuttavuuksilta halukkuutta tulla iltasella tapittamaan eläviä kuvia luoksesi suoratoistosysteemistä.

Mutta sitten iskee se tenkka på eli ns. hämärä tilanne, johon ei ole ratkaisumalleja mietitty. Have no worries, käy tämä luetelma läpi ja sovella.

Onko illan tinderellasi sellaista perustavaa laatua olevaa kansalaista. Y’know, normaalia ammattia, normaalia habitusta, normaalin oloinen? Bonuskierroksena, onko hän turkulainen? Ehdotan vuoden 2011 jatko-osa Varesta; Huhtikuun tytöt. Antti Reinin nuhjuinen renttuilu saattaa projisoitua sinuun sellaisena imprinttinä, jos on harvemmin tavattu tapaus tämä illan deittisi. Juonenkulku pätkässä on myös leveliä ylempänä normaalista hömpästä ja paikoin ottaa jopa vähän synkempää pohjavirettä. Eväiksi olutta ja kuivalihaa.

Mutta jos poikkesit normaaleista hieman taiteellisempaan hipsteriin, niin sitten Suomalaisen elokuvateollisuuden saa melkein unohtaa ..ellette sitten ole sopineet ironisesta leffaillasta. Jos ironiaa haetaan, niin pistä menemään Speden alkuvuosien kohelluksilla, kuten Leikkikalugangsterilla vuodelta 1969(höhö 69). Epäironistiseen vetoon Wes Andersonia esmes The Royal Tenenbaums. Vierasvaraksi Oolong teetä ja kehnoa punaviintä.

Lankesiko hardcore urbaani professionaali paskapuheisiisi? Nämä ovat kinkkisiä, sen lisäksi että näkevät millaisessa murjussa asut ja mitä junkkia kirjahyllyysi olet kerännyt(tärpeiksi hyllyyn Vonnegutin Äiti Yö, Kalevala ja Hemmingwayn Jäähyväiset aseille.) Leffavalinta pitää vähän kalastella, mutta kokeilunarvoisena voisi pitää Spike Jonzen Her -filmatisointia. Jutunjuurena voi elvytellä naisen näkemystä elokuvan protagonista; oliko säälittävä vai surullinen mies. Jos kyseessä on käsittämätön nero ulkoavaruudesta, niin sitten pitää tykittää siellä arthousen syvässä päädyssä. Tarkovskyn neuvostoscifin möhkäleet Stalker tai Solaris kankaalle ja syväanalysoimaan. Jos scifi vaikuttaa faux pasilta niin öö lähtisikö laiva satamasta vaikkapa Enki Bilalin kuvittamilla LSD-tripeillä, kuten Ad Vitamilla tai Bunker palace hotelilla? Juomatarjontaan Americano kesällä ja rommitoti talvella.

Onko hän ammattiaan harjoittava lääkäri? Aattelet kuitenkin nyt mainospuheiden manipuloimana Human Centipedeä. Se elokuva on valitettavasti ihan kaikissa sosiaalisissa tapahtumissa absoylutelun kielletty, älä edes puhu siitä. Ällöpyllyily menee kuitenkin 1-0 sinun piikkiisi ja vaikutat forever and ever sen naisen silmissä epäilyttävältä. Vedä tulille vaikka mestari Miyazakin ikiklassikoita, kuten Porco rosso tai Spirited away. Muumipeikko ja pyrstötähti voisi olla myös aika toimiva valinta. Lääkärit ovat sitten sellaista melkoisen erikoista porukkaa, joten parempi olla käyttämättä tilannetta hyväkseen ja jättää kysymykset omista vaivoista sikseen. Tarjolle 30 yrtin giniä, tonicin ja limen kanssa. Vitsaile kevyesti päivittäisestä kiniiniannoksesta.

Gootti? Clive Barkerin Hell Raiser tai Midnight meat train. Viintä, laatikosta.

Punkkari? Älä näitä kutsu. Ovat valeasuisia pitkäaikaistyöttömiä ja vasemmistonäätiä.

Juristi. Faktat pöytään, sulla ei ole tarpeeksi kovat vuositulot. Turha edes kuvitella, palataan asiaan kun on Diudi TT autotallissa ja kosolti outoja nichèharrastuksia, kuten Lapissa kelomökkien omistaminen tai avomeripurjehdusta Swanilla.

Korkeakouluopiskelijat? Uusinta mainstreamihömppää, mieluiten sellainen pätkä joka on vielä valkokangasrotaatiossa Suomessa ..kunhan kyseessä ei ole Marvelin ultraturpiinvetoleffoja. Ajankuvallisesti vaikkapa nyt tuo uusin Viidakkokirja. Tarjoiluun Pirkan sinistä enkeliä, kylmänä.

Etköhän näillä valikoimin pääse ihan nassevaan alkuun Netflix&Chill -sekoilujesi kanssa. Viikset juoksee suuhun ja kirjoittaminen sattuu sormiin.

Ensi kertaan senkin onnekas pirulainen!

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de