Nuoremman ATK-asiantuntijan kirjanurkka vol.1

01/08/14
kirjat

product_thumbnail

 

Seuraava kirja-arvostelu sisältää suoria lainauksia, mutta arvelen internetsien fair use -asetuksen pitävän minut turvassa lakimieshyökkäykseltä, jos korporaationukkejen ahdistusta helppottaa niin kyllä! Minulla tosiaan on tämä kirjallisuuden merkkiteos ihka-aitona hyllyssäni. Kirjasto on kommareita varten!*

Keskivaikean työpäivän jälkeen on aina kliffaa ottaa käteen fyysinen kirja ja lukaista siitä iltapäiväkahvien lomassa luku tai kaksi. Tänään on tulilla synttärilahjaksi nettoamani opus nimeltä The Legend of the 10 Elemental Masters by Nick Smith, joka tunnetaan interwebseissä paremmin lempinimellä Ulillillia. Kirjailijan persoonasta voi jokainen olla ihan omaa vapaata mieltään, mutta itse pidän häntä yhtenä orginaaleista internetsupersankareista. Kaiffarin kotisivuilta saa poimittua kaiken avaintiedon, mitä nyt ikinä voisi haluta tietää. Tarjolla on millimetritarkkojen pituuden ja painon lisäksi säännöt jannun mielikuvituspeleihin.

No siirrytäänpä itse kirjaan. Tarjolla on tiukat 290 sivua pokkarikansilla varustettua kohinaa suoraan haastavan personallisuuden alitajunnasta. I wanted a story that combined as many of my interests as I could – RPGs, science, mysteries, and travel. Tarinan protagonistina hääräilee ihmisenkaltainen olento nimeltä Knuckles, jota kuvaillaan ytimekkäästi aseksuaaliseksi, ihmisenkaltaiseksi ömm turriksi. Knuckles resembles a human, but with diffenrences. Knuckles is neither male nor female, though referred to as a “he”. Three-quarter-inch-thick dark-violet-colored (FFA000E0)…Knuckles osaa myös lentää ja on karkeesti 314 maapallonvuotta vanha. Tarinankaaren aikana Knuckles kera kolmen ihmisapurinsa kanssa ottaa verisesti yhteen mysterioottisen, mutta pahansuovan voimatahon kanssa. The in-depth, EXTREME character statistics  and numbers popping out of objects further immerse you into the play!

Aina kun narraatiossa esiintyy väri, niin tämä on pakko kuvata heksoina. Huisin kätevää, koska se säästää omaa mielikuvitusta värin mallintamisessa! Voin kätsysti aina syöttää Googleen heksatriplat** ja siitä sitten öögailla värin. Hahmot ja antagonistimonsterit esitellään stattitaulukoiden kanssa varoiksi; ettei varmasti ketään jää kaihertamaan paljonko esimerkiksi on osumapisteitä tason 17:sta Lavalentillä(835529604). Muina erittäin nice-to-know faktoideina Knucklesin water2 loitsu aiheuttaa kyseiseen otukseen tasan 51170521 pistettä vahinkoa tarinan ekalla neljänneksellä. Spoilereita en luonnollisesti viitsi kylvää tähän kirja-arvosteluun, mutta sanottakoot nyt se, että kaikki mainitut atribuutit on mallinnettu numeraalisesta. Kirjan lopussa Knucklesin terveyspisteet olivat tasolla 1.0008E19 ja loppupahiksen statsit eivät edes mahtuneet rationaalilukujen kanssa esitettäviksi.

Opusta pystyy lukemaan tehokkaasti ainoastaan 30 sivun erissä. Kovemmat kerta-annokset saattanevat aiheuttaa voimakasta hämmennystä ja ihmismielen ongelmien kummastelua. Parikin kertaa oli pakko jättää nide hetkeksi rauhaan, sulkea silmät ja kelata ..että kyllä, tämäkin kaveri jakaa maapallon kanssani. Suosittelen kuitenkin kaikille lukutaitoisille, erityisesti nille, joiden mielestä Exceliä on mukava katsoa ..tai jos numerot on just se sun juttu.

Kirjana -/⋆⋆⋆⋆⋆

Kokemuksena ⋆⋆⋆⋆/⋆⋆⋆⋆⋆

Puheenaiheena ⋆⋆⋆⋆⋆/⋆⋆⋆⋆⋆

Nuorempi ATK-poika suosittelee lämpimästi! Tilaa oma kopiosi Amazonista, vaikka jo tänään. Aivan kuin näkisi ilokaasuissa Dragonball Zetan kirjaimina.

Addenum. Jos aattelit, että yllä esitellyn teoksen kirjailijan kaltainen heppu tai heputar ois just se oikee sulle? Ei hätää THE INTERNETS HAES YOU COVERED! Behold the http://www.aspieaffection.com/

*IT-huumoria

**Asiantuntijaraatini huomautti, että heksan muotoilu ei ole standardia, on kaksi merkkiä liian pitkä. Ah kuinka tyhmää minulta! Kaikki värikoodit on esitetty neljässä osassa kahdella digitillä: opasiteetti(läpikuultavuus, alphakanava), punainen(R), vihreä(G), sininen(B). Käytetään esimerkkinä aikaisemmin arvostelussa ilmoitettua tummanviolettiä, joka on #A000E0 ..ekat FF kuvaa värin läpikuultavuutta, aivan kuten määrittäisit CSS-tyylitiedostoja. Eli Smithin käyttämä ilmaisu FFA000E0 on todella tummaa. Samaa notaatiota käytetään viljalti mm. androididevimaailmassa.

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de