Onko nämä nyt niitä corporate edgen läppäreitä?

05/02/15
teknologia

laptop-testing

Heyo ja iltaa! Koska en mielelläni jauha samoja asioita, niin listataan tämän iltaiseen muistioon ne viisi juttua, jotka tsekkaan läpi uudesta läppäristä ennen hyväksymistä käyttöön.

Ihan ekaksi, mistä hankkia vekotin? Itse vierastan markettien Acerin, Fujitsun ja Lenovon muovikalikoita, jotka tuntuvat itsetuhoutuvan käsiin kun ne nostaa ilmaan. Tietokone kannattaa uutena hankkia asiantuntevasta erikoisliikkeestä, jossa asiansa osaavat myyjät mielellään vievät n00bin läpi tietoteknisistä koukeroista. Muistathan, että uudessa myllyssä on kahdesta kolmeen vuoteen valmistajan/jämyn takuuta, jota kannattaa uskaltaa käyttää hyväkseen aina kun on mahdollista.

Tarkan euron jantteri katsahtaa myös Huuto.neti ja Torin käytettyjen kannettavien tarjonnan läpi, jossa tuntuu aina olevan saatavilla mm. Lenovon ja HP:n yrityskoneita; näistä lähtisin katsomaan T410, X201 ja HP:n Elitebookkeja ensin läpi. Em. laitokset pyörivät siinä 200€ molemmin puolin ja varsinkin Lenovon T410 vuodelta 2010 pidetään yleisesti Lenovon viimeisenä hyvänä tuotteena.

Käytetyissä koneissa ei luonnollisesti ole monivuotisia takuujärjestelyjä, joten kannattaa diilata jo varhain korkeasti mahdollisen kiintolevykilahtamisen kanssa. Hätä ei kuitenkaan ole sen näköinen, nimittäin corporate Lenovot ja HP:t on rakennettu kenttähuolto mielessä pitäen, eli mm. kiintolevyn vaihtaa normaalimies minuuteissa ja sopiva varaosa maksaa siinä 50€ molemminpuolin ..ellet sitten halua satsata SSD-limppuun, joka tietokoneosista se ainoa johon panostus näkyy välittömänä nopeuden lisääntymisenä. Thinkpadit ja Elitebookit ovat myös perin oivallisesti rakennettuja metallikomposiittikansineen ym. ruggeroituneine ominaisuuksineen kera täyden langattoman kommunikaatiosetin(melkein kaikki post2010 mallit). Kevyitä ja kauniitahan ne eivät ole, mutta eipä tosin sieltä hipsterikahvilasta suoraltakädeltä uloskaan naureta ..olisiko se avainsana muotoilussa sitten ajaton?

Hopeiset omenat eivät käyttöarvonsa osalta vieläkään oikein oikeuta multitonnin hintalappuaan ja jostakin apinallisesta syystä käytetystä kelvollisesta Ompusta saa pulittaa siinä 500€ tai jopa ylikin ..ja ennen kuin Applen fanipojat ryhtyvät ristiinnaulitsemaan minua niin saanen huomauttaa, että niissä aivan samat muistit, prosessori ja kiintolevyratkaisut kuin muissakin PC-koneissa. En mielelläni myöskään maksaisi vuoden 2010/2012 koneesta useampaa satasta.

Sitten ne viisi testiä kannettavalle työasemalle, jotka kannattaa käydä läpi uuden konemallin kanssa:

  • Kansi avattuna nosta yhdellä kädellä toisesta kulmasta laite ilmaan. Taipuuko bottom casket ja natiseeko uhkaavasti? Jos kyllä, niin kyseessä ei ole matkoja kestävä laite.
  • Saako kannen avattua yhdellä kädellä siten, että laite on pöydällä. Jos ei, niin tämä tarkoittaa tarpeettoman jäykkiä saranointeja, liika vastus saranoista tarkoittaa näyttöpaneelin väistämätöntä vääntymistä ..joka pitkälläjuoksulla tarkoittaa haljennutta tai värivääristynyttä paneelia.
  • Pitääkö laite aivan järjetöntä ääntä jo työpöydällä? Jos pitää niin se tod.näk. pitää vielä hirveämpää ääntä kun sillä ajetaan varsinaisia tuottavuussovelluksia. Jos kyseessä on käytetty sotaratsu, tsekkaa tällöin jäähdytys läpi ja puhalla sieltä kaikki pöly ym. häpykarvat pois.
  • Onko kannen saranat metallia tms. kestävää materiaalia? Laitteen ollessa kannossa saranat keräävät yllättävän paljon damagea ja iskua. Markettien muovipalikoista yleensä murtuu saranapesäke ensimmäisten osien joukossa
  • Onko kannessa muita jäykistäviä elementtejä(kuten lasi, magnesiumkomposiitti, alumiini ym.ym.) kuin näytöpaneeli, jos ei niin paneeli väistämättä taipuu hieman jokaisella avauskerralla ..se ei ole hyvä.

Ota rungon tarrat heti pois, myöhemmin kajotessa rungossa autistia häiritsevät poikkeamat muusta värimaailmasta. Speksit voit myöhemmin tsekata vaikka Piriformin loistavalla Speccyllä.

Seuraavaan kertaan dudet ja dudettaret!

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de