OxygenOS. Ilmaakin kevyempi vaihtoehto

04/07/15
teknologia

0010849

Kuten kaikki aikaansa seuraavat androidipäät tietänevät, oli vuoden 2014 kovimpia juttuja scenessä Oneplus Onen lanseeraus Kiinan suuntimoilta.

Laitoksen takana on konklaavi monissa Aasian markkinoiden liemissä uitettuja bisnesmiehiä, mm. Oppo-phonen porukkaa.

Loistavuutta hiponut flagship killer shipattiin alunpitäen Android 4.4.4 KitKatin tasolla ja laitoksen erotti muusta Kiina-Androidikokemuksesta mm. tiivis yhteistyö Cyanogenin modin kehittäjätiimin kanssa. Periaatteessa integraation osalta oli Applen levelit mahdollisia, sillä kattauksessa oli vain yksi rauta ja yksi sovellustiimi.

Heti lanseerauksen jälkeen Onenplus Onen webbimarkkinointi alkoi rummuttamaan Lollipop -päivityksestä OTAna laatusanalla “pian”. Kuinka ollakaan Onen porukoilla meni kipeästi sukset ristiin Cyanogen modin kaiffareiden kanssa Intian seikkailujen vuoksi ja situaationista tulistuneena emofirma pisti oman ROM-kehittämönsä pystyyn.

Cyanogenin Lollipop pitäisi olla ihan näillä kinttailla OTA-levityksessä, mutta en pidättäisi hengitystäni sen osalta. Kehityskaari on missannut deadlinet ainakin kolmesti Lollipoppinsa kanssa.

Meanwhile Onen jäbät saivat ulos oman käyttiksen, Oxygenin, joitakin päiviä sitten. Päivitysaste nousee tällöin 5.0.2 levelille ja Oxygen itsessään hellyyttävät 1.0.0. Päivitys ei valitettavasti ole aivan OTA-leveleillä, joten asennus vaatii kokolailla reippaita otteita. Firman sivuilta löytyy vaiheittaiset ohjeet. Ohjeet kannattaa lukaista ajatuksella läpi parisen kertaa, sillä pahasti kämmääminen flashauksessa nettoaa yleensä near tiiliskiven.

Pähkinänkuoressa:

Prosessi wipeää kaikki lokaalit tiedostot puhelimesta, joten kannattaa linkaista varmuuskopiot ennen toimenpiteitä.

  1. Asenna tarvittavat ajurit SDK-paketista. ADB- ja Fastboottikilkkeet. Omalta osaltani USB 3.0 aiheutti vähän problematiikkaa ADB-moodin tunnistuksessa ja hangasi waiting for device -moodiin. Lisäksi Seiskalla oli hankaluuksia tunnistaa Fastbootissa olevaa Onea, no homma hoitui kun pakotti tuntemattomalle laitteelle vähän sinnepäin olevat ADB-laitetiedot.
  2. Avaa OEM-lukot, poista devivalikosta puhelimesta CM-suojat ja kytke USB-debuggin päälle.
  3. ADB-työkalulla flashaa joko TWRP tai Clockwork recovery sisään ja samalla puhelimen massamuistiin OxygenOS:n ja SuperSU:n asennuspaketit. Erillistä G-appsipakettia ei tarvita, koska ne ovat leivottu Oxygenin kylkeen Googlen luvalla.
  4. Käynnistä laite recoveryynsä ja roottaa.
  5. Rootin jälkeen aja factory resetti, asenna OxygenOS zippipaketistaan ja asennuksen jälkeen wipeä Dalvik cache vielä. Asennuksessa menee noin 10min. ja puhelinlaite kannattaa olla hyvin latingissa ennen committia. Ensimmäisessä buutissa menee asennuksen jälkeen myös tovi, jos jokin meni nk. ketuiksi jää puhelin tod.näk. käynnistykseen jumiin.

Prosessin jälkeen seuraakin normaali Androidin käyttöönottonäpyttely.

Mitä hommelosta jäi käsiin? Isoa numeoa uudempi droidi ja melkein Nexus-vanilijaliittymä. Suoraan boxista ei toiminut testeissä seuraavat ominaisuudet:

  • Exchange-synkka, vaatii asennuksena vaikka Outlookin.
  • Tekstiviestit, OK vaikkapa Hangoutsin asennuksen jälkeen.

Rommissa ei siis todellakaan ole turhia bittejä tai inhaa bloatwarea mukana, tämä seikka luonnollisesti vaatii vähän jälkityötä ja tarkoittaa myös sitä ettei se sovi aivan kaikille. 3rd party rommien perisynnit, eli toimimaton kamera, kehno wifi ja tittaileva Playmarketti loistavat poissaolollaan ..mutta toisaalta, eihän tämä ole mikään 3rd party rommi.

Vain asiaan vihkiytyneille.

**viikon aktiivikäytön jälkeen**

  • APNnät saat/joudut konffaamaan itse
  • Automattinen brightness-anturi toimii hirvittävällä latenssilla

-K

 

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de