Pääsit töihin? Hyvin vedetty, entäs nyt?

r978T
Näitä juttuja pitäisi opettaa peruskoulussa kansalaistaitojen syventävissä, mutta jostakin apinallisesta syystä ei opeteta, joten katson ihan noin kansalaisvelvollisuudekseni jakaa hyväksi todettuja niksipirkkoja. Muistathan, että kaikkea netistä luettua ei kannata uskoa ja kaikkeen soveltamiseen reaalimaailmassa vaaditaan jonninverran pelisilmää.

Step1 Rekrytointiputkenpää
CVeen ja muun paperimatskun ainoa pointti on landata sinut työhaastikseen; noudata asiakirjastandardeja ja alleviivaa adjektiiveilla skillsettejäsi. Ketään ei kiinnosta 15kesäsenä hankitut kesätyösuoritteet iskän konepajalla. Keskitä olennaiseen ja jätä rönsyily myöhempien vaiheiden turinoihin. Jos työkokemus tuntuu ohuelta niin sovella sitten kursseista ym. suoritteista työnomaisia kertomuksia. Varaa myös käyttöösi ehta etunimi.sukunimi@palveluntarjoaja.suffix ..takuuvarmasti heität itsellesi tarpeettomia esteaitoja eteesi käyttämällä poikavuosien CS-handlejen viihdebokseja tyyliin penisgod666@hotmail.com (why?)

Step2 The haastattelu
Haastatteluja on pääsääntöisesti kahenlaisia on rekryraamatuista repästyjä prosesseja, joissa haastelemassa kahdesta viiteen “ammattilaista”. Osa tekee muistiinpanoja, kaksi puhuu ja viides pakoilee oikeita töitään nakkisuojassa. Älä kysele tyhmiä kuten “koska virallinen osuus alkaa” tai “oliko tämä tässä”. Oleta, että haastattelu on käynnissä kaiken aikaa mitä maleksit epäryhdikkäästi haastattelijoiden näköpiirissä. Jos maassa on roskia niin korjaa ne paperikoriin, kysy mihin halutaan, että istut ja muista jumankekka ottaa se takki ja päähine pois päästä ennen asettumista. Säädä serttisi, paprusi ja todistuksesi siisteihin pinkkoihin valmiiksi eteesi.
Jos kävi tsägä niin sinua haastattelee vain yksi epävirallisenoloinen olmi, joka on tod.näk. myös firman teknisiä asiantuntijoita. Näillä haastiksilla on potentiaalia muuttua kaverillisiksi jutusteluiksi, joka on aina aivan törkeän hyvä merkki.
Katso puhuteltavaa silmiin, älä esitä vastakysymyksiä. Jos pitää valehdella niin väritä mielummin todellisuutta epämääräisyyksillä, kuten “kyllä se onnistuu” tai “oon tehnyt melkein vastaavaa ennenkin”. Kiitos ja kädenpuristukset, teitittely antaa aivan jäätävän takakireän vaikutelman. Voit aloittaa vaikka heti ja kaikki testit ym. supotukset on silmiäräpäyttämättä ihan okeij.

Step2.1 jatkohaastikset
Well done Jukka! Pääsit jatkoon ja olit noin sataa hakijaa parempi ja kivempi. Nyt firman maajohtaja haluaa haistella tod.näk. Helsingissä miltä uudet kokelaat vaikuttaa. Ryhmätilanteissa pyri aina puhumaan muita ennen, mutta kuitenkin niin ettet puhu kenenkään päälle, jos puhuit niin pyydä anteeksi. Limaisimmat NLP-kaverit käyttävät puheessaan paljon puhuteltavan henkilön etunimeä, puhuttele niin muita kokelaita, MUTTA älä isokihoja. Anna isokihon puhua aina loppuun samalla kun vältät kiusausta hiplata omia kasvojasi tai hiuksiasi.

Step3 Ekat päivät
Ässäsit haastikset ja tulit valituksi, good! Muista, että oot väh. 6kk se uusi kaveri, joten vältä korkean profiilin hommia kuin ruttoa. Ota silleen tunnustelevasti ja opettele tuntemaan toimintaympäristösi kunnolla ennenkuin aloitat silmittömän säätämisen. Kuka kukin on ja mistä he päättävät. Palavereissä kannattaa olla myös hissukseen; ota kuitenkin vastaan sellaiset taskit mitä aattelit kykeneväsi hoitamaan kunnolla. Lue tietämysartikkeleja läpi ja koita ryhmäytyä tiimisi kanssa ..ja kyllä, sun on aivan pakko lähteä bisselle muun possen kanssa aina sillointällöin. Ne oudot mormoonit ja muut kultistit eivät oikein edisty mihinkään urallaan samalla kun Sami Sosiaalihirmu jyrää fastlanella ohi. Epäselvyystilanteissa kysy aina ennenku commitoit muutoksia; useimmissa ympäristöissä audittitrailit näkyy kuuhun, joten jos kuitenkin menit kämmäämään niin peittely/syyttely pahentaa vain asioita.

Seuraavat skillsetit auttavat julmetusti edistymään uralla.
-Excel ja makrot
-Kielet
-Ohjelmointi
-Matematiikka
Lopulta kaikki kiteytyy presentaatioon ja siihen miten esität muulle porukalle osaamispakettisi. Kellarissa sähisevät Indesol-nörtit ovat niiiiin ysäriä. Itsekin luulin IT-alan olevan laitteita, kuparia ja tietoliikennettä; oikeasti 60% alasta on sielunhoitoa ja ihmistä ..korkeintaan loppu 40pinnaa on teknologioiden kanssa hääräämistä.

Step4 Consolidation
Nyt alat olemaan the jäbä, ihmiset moikkailevat recroomeissa ja käytävillä. Bissellä joutuu/saa käydä useamman kerran kuukaudessa ja uusia taskeja pukkaa kosolti. Ympäristössäkin toimiminen alkaa olemaan niissä kuoseissa, että voit alkaa vähitellen haalimaan lisätehtäviä. Huoltotunnareita ja salasanoja alkaa myös siunaantumaan niin paljon, että pitää ottaa KeyPass käyttöön ..myöhemmin middlemanagementissa voit sitten varovasti koittaa luikerrella ulos ylimäärätehtävistäsi. Oot myös nyt siinä kohden urapolkuasi, että multimiljoonaeuron “eiku” tilanteet ovat täysin mahdollisia. Koita siis hakea aina päällikköpuoltoa nippailuihisi, mieluiten kirjallisena. Älä hiplaa palomuureja, koska kaikki on aina palomuuriadmineiden syytä. Älä myöskään koskaan kajoa Microsoftin uutuustuotteisiin ensimmäisten joukossa, odottele rauhassa Technetin täyttymistä tukiartikkeleista ennenku alat rollaamaan omia virityksiäsi. SP>CU>RC Hae raivoisasti kaikkiin managementlevelin hullutuksiin aina kun positioita julkaistaan intrassa.

Step5 Profit
Noin viidennen YT-kiekan jälkeen voit vähän alkaa downshiftailemaan, koska tod.näk. oot just “niitä tyyppejä”. Älä kuitenkaan jää kopperoosi keräämään hometta vaan enrollaa itseäsi kaikkiin mahdollisiin koulutuksiin ja sertifiointeihin, mitä firmasi suostuu maksamaan. Itilit, Ciscot ja OGCeen sertit ovat painonsa arvosta kultaa ja niillä voi somistella kätsysti ceeveetä niitä hetkiä varten, jolloin tunnet halua aloittaa koko syklin alusta.

Muista
-Ei ole tyhmää pyytää
-All in sopii vain Texas Holdemiin vrt. All in, nothing out aka AINO -prinsiippeli.
-Tämä on vain työtä
-Kukaan ei oikeasti halua olla projektipäällikkö
-Jos se toimii, älä päivitä versionumeroiden vuoksi
-Pröystäily on rumaa ja kukaan ei tykkää katsoa sellaista

t. sun superfrendis!

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de