Se sulkupolvien välinen kuilu ja kesäfestarit

aKoska lähifestarini kattaukseen kuului taas pari melkoisen cocktease-tyyppistä bändiä niin olihan sitä parin frendin kanssa pakko vaivautua paikalle. Kokemuksen voisi summata oikeastaan seuraavaan pakinaan: Jos tykkäät hirveästi jonottaa, tapella, yltiöpaskasista vessoista, tai maksaa pienestä bissestä 6€/kappale niin tämä aidattu peltotilkku on kuin tehty sinua varten. Pitäähän sitä nyt kerran vuodessa käydä ostamassa hassu päähine ja Gifu painttioveri rintalihakseen. En mä aivan ollut henkisesti varautunut 35k ihmismassaan.. summataan vähän kokemusta.

Positiivisena elämänkokemuksena mainittakoot mm. lääketieteellinen anomalia; siinä missä kahden viikon Kefexinikuuri ei onnistunut parantamaan liimakorvaani (Sellainen tila, missä lima pesiytyy välikorvaan estäen tärykalvon liikehdinnän. Haitaten mm. kuuloaistimuksia). Stonen, tämä suomirässisurvivorin, 45min. pikakeikka pamautti limat kurkkuun ja avasi kuulokäytäväni. Perin miellyttävää! Jos korvakierteeni pääsee uusiutumaan niin koitan replikoida efektin kuppikuulokkeilla ja yltiömatalalla bassomusiikilla.
Metalli siis on paskimmillaankin terveellistä, vaikka Stone on aina ilahduttava nähdä ja kuulla.

Itse vaelsin mestoille lähinnä (The) Offspringin viettelemänä; onhan pumppu yksi poikavuosieni kovimmista suosikeistani ja yksi nk. skeittipunkin alkuperäisistä airueista mm. NOFX:n, Rancidin, Millencolinin ja silloisen Green Dayn ohella.
Biisilista oli sangen nasakka ja lämmitti tälläista elitistipuristia kovin syvältä; nimittäin tarjolla oli koko Smashin valikoima introineen ja intermissioineen, lähes järjestyksessä. Ekaksi siis kelattiin koko Smash läpi ja loppuun. Tietenkin piti mielyttää myös ysärillä vasta kakkaa lattiaan hakanneita kamuja, joten encoreosuudessa vedettiin ne kakstuhattaluvun radiohitit, kuten Pretty fly for a white guy, Kids aren’t alright ja ööm kasa muita post-Americana biisejä, joita en edes tunnistanut. Sukupolvien välinen kuilu oli nassevan huomattava. Siinä missä vanhat pierut ruoskittiin sing-alongiin Self Esteemin tai Killboy Powerheadin(on muuten koveri btw) tahtiin, olivat nuoret pirulaiset aivan wtf. ..miksi vaarit kohkaa. Encorelistan aikana vanhukset sitten poistuivat pitistä ja tilaa annettiin tulokkaille.

Ironia sai myös sisäisessä sanakirjassani uuden määrityksen. Nykyinen definiitio kuuluukin
Noin viiskybänen, rahalla lihotettu, valkoinen jäbä huutamassa mikkiin yleisölle:
Our generation sees the world
not the same as before
We might as well just throw it all
And live like there’s no tomorrow
There’s no tomorrow
We are the ones

Music sooths even the most savage beast, sanovat. Teki mieli tarttua ekaan jamittelevaan viistoistakesäseen wayfarerpäähän ja alkaa huutamaan päin naamoja
TAJUUTSA SAATANA DAIJU! YHEKSÄKYTLUVULLA OLI NIHILISMI IN JA NUORET HALUS VAIN JÄÄDÄ ELÄKKEEL ISONA. PERUSTETTIIN BÄNDEJÄ EIKÄ KICKSTARTER-FIRMOJA JA THE MAN VIHAS MEITÄ. NÄÄ BIISIT KERTOO SIITÄ AJASTA, JOSTA SULLA EI OO MITÄÄN KÄRYÄ. MAAILMAN PITI LOPPUU 2K JA ELETTIIN SEN MUKAAN. MILLÄÄN EI OLLUT MITÄÄN VÄLII JA SUN SOSIAALINE”ARVO” OLI SEN MUKAAN KUINKA SIISTIST BOMMASIT TAGIS ANNIHELENAN KATOL TAI KUI PUHTAAST VEDIT KICKFLIPIN.. EIKÄ SEN MUKAAN PALJO ON FOLLOWEREITA TWITTERIS TAI KAVEREITA FABOS. TIETOKONEET OLI BEESSEJÄ LAATIKOITA, JOITA EI OSANNUT KÄYTTÄÄ KUIN YKSI JÄBÄ LUOKASTA, EIKÄ NIILÄ PÄÄSSYT KU PURKKEIHIN. VITTU HÄPEE VÄHÄN. EN MINÄKÄÄN ISTU KYTTILÄ KÄDESSÄ URIAH HEEPIN KEIKALLA JA CHANTTAA LADY IN BLACKKIA.

Kesän trendi-ilmiöt myös bongattu. Naisilla kuuminta hottia on denimbyysat, shortsit tai täyspitkät, jotka vedetty aivan napaan asti. Näkyä komistaa paljaaksi jätetty mid-drift ja yllä valkoinen tahi vaalea toppi. Jos valikoitui shortsit ylle niin niiden lahkeiden pituus pitää jättää niin lyhykäsiksi, että aassin posket näkyy vähän. Suomalaine kyllä kehtaa ja garderoobia käytetään vaikka fenotyyppi ei aivan antaisi siihen kaikki edellytyksiä. Perunapohjainen ruokavalio ja pimeä talvi jättää slightly rumat jäljet.
Miehet jatkavat nk. douche -linjaa edelleen. Värikylläiset pillishortsit ja “hauska” T-paita, kokonaisuutta maustetaan värikkäillä Wayfareresque plehoilla, hitlerjugend hiustyylillä ja sheivatuilla säärillä ..ilmeisesti aerodynaamisen edun vuoksi.
Auringonpolttama bruna on edelleen myös in molemmilla sukupuolilla.

Miehet voivat ghettoutua isoihin poikaporukoihin, joista nk. fiilis ei lopu. Yhdellä porukasta voi olla Trilby tai Fedora päässä, kaikkilla oltava kuitenkin aurinkolasit.
Hyvä fiilis ja yleensä metlvoittoinen musiikki saattanee aiheuttaa myös nk. pittejä lavan eteen. Pitin pointtina on ilakointi sekä poikaenergian purkaminen, vaikka ulkoisen katsojan silmiin se saattanee muistuttaa joukkotappelua. Turvallisesti pitin siis voi perustaa vain Hammer Open Airissa tai Tuskassa. Ruisrockin kaltaisissa tapahtumissa väärän henkilön joutuminen pittiin saattanee aiheuttaa aivan oikean nyrkkitappelun, koska onhan se nyt ikävää jos joku tönii tai kolhii rocktapahtumassa.

Ainakin kuulen taas jotain.

Nii joo, olihan siellä joku mies macbookin takaata, David Guetta, odottamassa basson tipahtamista. Saa olla kyllä aika sadisti kun tilaa Children of Bodomin ja Stonen samaan tapahtumaan Cheeckin kanssa. Ei genre mashupit ole koskaan toimineet, oisko mahdollista pitää asiat omissa lokeroissaan?

Ens vuonna uudestaan tai sitten on taas Lumouksen vuoro lumota.
-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de