Syyshatseissa akkukapasiteetin kuningas, Oukitel K10000 phabletti

10/02/16
teknologia

mhaok10000_7e38c65ee89731a6b1ed3ee3e112ca41-images-400x400

Terveppä terve ja hyvää iltaa! Kysyn heti kärkeen sinulta:

Onko sinulla isot taskut, noin 150-200€ löysää rahaa ja tarvetta älypuhelimelle, josta ei lopu työpäivän aikana tekemälläkään akku tai pelaat maanisesti vielä Pokemòn Go:ta?

Jos vastasit kaikkiin tai suurinpaan osaan kysymyksistä, että Joo, niin lueppa pahuuttasi tämä artikkeli ulos.

Mistä siis on kyse? No chinaphonesta tietenkin, mutta nyt olisi tarjolla pienoinen twisti kattaukseen. Nimittäin kiinainssimme on nyt naittanut toisiinsa 10000mAh akkukapasiteetin ja vuoden 2015 midrange androidivetoisen älypuhelimen. Äpärälapselle annettiin nimeksi K10000 ja sitten se vapautettiin vapaamarkkinaihmeeseen aiheuttamaan hämmennystä ihmisissä.

Akkukapasiteetti poislukien laite on rautakattaukseltaan sangen mitäänsanomaton. Mediatekin(minulla MT6735) gigahertsin quadcore, kaksi gigaa keskusmuistia, 16gigaa onboardi kapaa ja 5.5tuuman 720×1280 (ilmeisesti) IPS-näyttö. Kameroitakin on edessä ja takaa, LED-salamalla höystettynä. Bluetoothit, WLANit(b/g/n) ja laajennusväylä joko muistikortille tai toiselle SIM-kortille löytyy myös. Omassa testivedoksessani jopa kaikki hilavitkuttimet toimivat.

Käyttiksenä rullaa Android 5.1 joka on tätä artikkelia kirjoittaessa mahdollista päivittää 6.0.0 -tasolle puhelimen OTA-päivityssovelluksen kautta. Androidi itsessään on melkoisen lähellä Googlen vanillavedosta tietyillä kiinamausteilla. Omassa vedoksessa oli valmiina kaikki Googlen omat appsit, kuten Play-kauppa ja Youtube-clientti. Kokonaisuus oli kuorutettu susirumalla launcherilla, mutta launcherin vaihtaminen jälkeepäin on normaalimiehelle helppo tempaus. Itse laskettelin härveliin Nova-launcherin ja hyvin wörkkii.

Rakenteeltaan, materiaalivalinnoiltaan ja sovituksiltaan laite on hintaansa nähden mainio. Puristettaessa ei natise eikä tunnu itsetuhoutuvan käteen. Muovikappaleiden naitoksissa metalliosiin on nähtävissä pientä lapsityövoiman kädenjälkeä, mutta edelleen alle 200€ vehkeelle materiaalilaatu on bueno.

Puhuupa laite jopa suomea, ellei heti boxista niin pienen menusäädön jälkeen kyllä.

Kaikki tämä ja se fuckhuge 10000mAh akku on pakattu liki 1.3cm. paksuiseen vekottimeen, jota ympäröi teräsvaippa. Pyöreästi kahden Samsung Galaxy S7:n paksuinen siis.

Puhelimen kokoluokka ei jätä ketään kylmäksi ja useimman käteen se on jopa tuntunut koomisen isolta. Heikoimmat joutuvat turvautumaan käsilaukkuun aparaatin kantamisessa ja esim. ei toivoakaan, että vehje mahtuisi suosiolla pillifarkkujen tai pikkutakin taskuun. Laite periaatteessa kestää kastumista ja ruhjeita robustin ulkokuorensa ansiosta, mutta kiinalainen ja väitös esim. Gorillalasista on aina vähän niin ja näin. Toisaalta se 150€ hintalappu tarkoittaa myös sitä, että laite on periaatteessa tarpeeksi huokea hävitettäväksi.

Pyörittelin kaksi akkukidutustestiä. Toinen oli normaali toimiston sankari -skenaario. Eli laitteessa LTE-datasimmi, parit Activesync-tilit ja noin 30-40min. puhelua päivässä sekä Facebookin messengeri että Whatsappi siihen rinnalle laulamaan. Täydellä latingilla ensimmäinen warning päivänä numero neljä ja meno stop päivän numero viisi alussa. 15% akkukapan kohdalla puhelin säätää itsensä dummymodeen automaattisesti, joka on periaattessa peruspuhelimoodi tehtynä kustomi launcherilla ..jos se ja esim. mustavalkoiseksi säädetty näyttö riittää käyttäjälle on käyttöaikaa tarjolla jopa kymmenen päivää.

Your mileage may vary.

Skenaariossa kaksi oli 24h. Youtubevideot, joiden kanssa pääsimme screen on noin 30h. kohdalle ennen sippiä, joka sekin on hurjan kunnioitettava pykälä. Mukana tulevalla, lievän kuumana käyvällä laturilla, akun lataa iskuun uudestaan noin neljässä tunnissa. Lisäksi myyntipakkauksessa mukana tulevalla adapterikaapelilla(kuin OTG-adapteri) voi esim. erämaassa latailla tovereiden matkapuhelimia takaisin riviin. K10000 oma microusb-väylä on upotettu runkoon vähän turhan syvälle, joten kaikki laattikkosi usbikaapelit eivät siihen istu kunnolla ..kaikki eivät vain mene tarpeeksi pohjaan.

Akku ei periaattessa ole loppukäyttäjän vaihdettavissa.

file-2-10-2016-18-27-51

file-2-10-2016-18-28-16

 

Usbiportin molemmilla puolilla pohjassa on myös ysärityyliset kaiutingrillet, joista toinen on silkka koriste, tai sitten omassa kappaleessani on vasurilla oleva kaiutin mykkä. Kaiuttimet vetävät suun myös suhteellisen mutruun soundipolitiikallaan, ellei sitten saa kiksinsä tosi diskanttivoittoisesta surinasta. Kuulokkeilla laite kuulostaakin sitten jo ihan normaalilta androidilta. Eihän siinä mitään Marshall Londonin päättäriä ole, mutta eipä äänet särisekkään.

Ja niin, onhan tässä myös 3 1/2mm. kuulokeplugi, joka toimii ongelmitta kaikkien hallussani olevien nappikuulokkeiden kanssa. (BT-kuulokkeet toimivat myös ongelmitta.)

12mpix primäärikamera(softa raportoi 13mpixiä, mutta internetissä puhutaan kahdeksasta megapikselistä), jonka työtä valaisee aika nuhjuinen LED-salama jättää takuulla kamera-autistit kylmiksi. Jo pienessäkin hämärässä kuvaan tulee aivan uskomaton noise ja värien saturaatio aiheuttaa kaipuuta esim. Samsung S7:n pariin. Pilvettömän kirkkaana päivänä kuvista tulee ihan puolittain siedettäviä, mutta väriltään yhä hailakkaita.

Ohessa pari kuvaa lisää laitoksen kameralla taltioituna ns. haastavissa olosuhteissa:img_20161002_182938-1

img_20161002_182952

 

 

Internetin isoilla pojilla on ollut murheita laitteen kameran fokuksen kanssa, joten ihan kauhean huonolla tsägällä sinunkin käyttöösi saattaa siunaantua laite, jossa tarkennus ei toimi. Omassa vekottimessa se toimii, joten kannattaa reklamoida fokukseen kykenemättömät kappaleet rohkeasti.

5GHz:n tukea ei sitten myöskään ole piirisarjassa/antennissa, joten niitä nopeimpia WLAN-ratkaisuja tai nopeaa LTE-yhteyttä landella on turha haikailla. Gyro löytyy, joten Pokemòn Go:n pelaaminen pitäisi sujua ongelmitta. Sen kriittisen hätäpuhelun laite kyllä kykenee tekemään ongelmitta Suomiverkoissakin ja A-GPS toimii suht’koht hyvin.

 

Tykkäsin

  • Kantikkaasta ulkoasusta, erottuu massasta
  • Julmetusta akkukapasiteetista
  • Hintaansa nähden hyvästä näytöstä
  • Dual-SIM tai SIM+SD -portti

 

Moitin

  • Kokoa
  • Painoa
  • 5GHz:n aallonpituuksien puutoksia

 

Kyllä eräjormille ja pokemonimaanikoille, vahva ehkä kaupunkijääkäreille, absolutely ei pienikätisille ja/tai ahtaita vaatteita suosiville. 185grammaa ei kuulosta äkkiseltään pahalta, mutta se on järjettömän paljon matkapuhelimelta.

Oman voi tilata vaikkapa Saksan Amazonin tai suomalaisen E-Villen kautta:

Linkki1

Linkki2

Ja en, en tiedä mikä on homman nimi takakannen fraktaalihärän kanssa.

Kysy rohkeasti lisää.

Sun frendis.

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de