Tänään pelataan! Loadout

LoadoutWallpaper (1)

No niin! Ikävät normaalimaailman velvollisuudet siirretty hetkeksi syrjään ja mundikset* hiljennetty pikaviestimistä. On aika siis heittäytyä Mikämikämaailmaan jakamaan virtuaalikipua!

Lyhyesti: Loadout on semiuusi webbiräiskintä, jossa otat yhteen internetin muiden uroiden kanssa 4 vs. 4 joukkueissa. Tarkoitus ei ole ryppyotsainen kynäri**-vääntö vaan hauskuuttelu tussareiden ihmeellisessä maailmassa, epäselvyydet ratkotaan itse modatuilla kuolontyökaluilla ammuksia säätelemäti. Pelin sielu on siis aseiden rakentelu osasista, joita unlockailet pelin saavutuksilla netotulla rahalla. Miljöönä tapahtumien kulkuun on jonkin sortin avaruus/sci-fi/madmax -maisemat ja graafinen ulkoasu tuo hyvin paljon mieleen köyhänmiehen Borderlandsit. Muita välittömiä mielleyhtymiä tälläiselle paatuneelle pelimiehelle tulee männävuosien Unreal Tournamenttiin ja tarkemmin insta-gib pelimoodiin; kentät tosin Loadoutissa ovat aarin verran klaustrofobisia, joka vähän ehkä turhan jämäkästi alleviivaa INYOURFACE meisinkiä.

Avataan vähän sitä ym. sielua eli aseiden tuuningia. Koko kattaus purkautuu neljään eri pääkategoriaan: bullet, beam, pulse, ja explosion. Näitä saa sitten viritellä saavutetun expan ja oman mielenkiinnon puitteissa haluamaansa suuntaan pääsääntöisesti siten, että yhden statin kasvattaminen syö muista stateista pojoja. Eli snaipperikivääriksi säädetty luodikko on hidas, mutta tarjoaa laaki/vainaa -kokemuksen päänsä väärästä rööristä pullauttavalle pelaajalle. Vaihtoehtoisesti gatlingpiippuinen hyperlipas tapanvarmastikaikkijotkaliikkuvat -mörssäri tekee kurjasti vahingoa per ammus, mutta putsaa käytävät kaikesta ellollisesti. Mielenkiintoisena lisänä on mahdollista modata pientä luonnonvoimaa kaikkiin perustyypin aseisiin, eli jos on sellainen fiilis, että perusluodit ei ole just se sun juttusi niin voit väkertää ammuslippaan tilalle teslakäämit, jolloin perusrynsesteristä sukeutuu sähkövasamoita sylkevä härveli. Ne, jotka saavat kiksinsä tiimiläisten jeesaamisesta on saatavilla kaksia erityyppisiä buffi-ammuksia, joista toinen palauttaa osuessaan terveyttä ja toinen antaa haipakkaa kaikkiin toimiin mm. latauksiin. Näitä voi sitten ihan vapaasti yhdistellä mielitiettyihinsä ..eli vaikkapa ryhmähenkeä nostattava monipiippuinen kranaatinheitin, joka kylvää osuessaan terveyttä joukkueesi kesken.

Taisteluun saat mukaasi valita kaksi ne juuri kivointa vekotinta ja mahtuupa varustevyöhön vielä vapaavalintainen gizmokin. Gizmoja et valitettavasti pääse vielä säätämään, mutta variaatiota niissäkin löytyy fosforipommeista rakettikenkiin. Itse rokkaan menemään, vaihtelevalla menestyksellä, parantavia luoteja presiisisti kylvävällä tarkkuuskiväärillä ja tulipalloja syytävällä gatlingpulssikiväärillä. Luomuksen tot’kai voi nimikoida myös, runosuoni sykkii ja kovimmat einoleinot saavat minut toisinaan hengittämään kovempaa nenäni kautta. Henk.koht suosikit, mihin törmännyt, olivat automaattihaulikko nimeltään “MILF Slayer mkII” ja parantavia ohjuksia syytänyt tuubi “Anti-Sodomizer”

Peruspelaaminen sujuu ilmaiseksi, mutta kiireisille uraohjuksille on tarjolla expa- ja rahainansaintabuusteja oikeita euroja vastaan. Oman avatarin modaaminen vaatteiden ym. habituksen osalta maksaa myös pääsääntöisesti lantin tai pari. Rahalla et kuitenkaan saa mitään instat-win tussareita vaan osat ym. lepperit joudut ansaitsemaan pelaamalla. Ilahduttavasti internetkansa ei ole vielä löytänyt kombinaatioista mitään cookiecutter spekkejä vaan jokainen rakennelma on ihan yhtä validi. Täysin omasta pelityylistä ja ennenkaikkea silmästä kiinni missä tilanteesta mitäkin mutkaa kannattaa käyttää. Hombren siis mentävä itseensä, jos K/D ratio tippuu luvattoman alas.

Kivasti viime viikon launchin serveriongelmat ovat devit saaneet siloteltua unholaan ja matsien välinen downtime on käytännössä katsoen olematonta. Mitä oikeasti haluaisin nähdä seuraavissa patcheissa lisää ois tilavammat kentät ja suurempi nuppiluku joukkueissa.

Voisin jopa maksaa ihan rahaa, jotta näkisin Loadoutin version Unreal Tournamentin Facing Worlds -kartasta vaikkapa 8 vs. 8 joukkueilla. Pelimoodeista voisi dropata torsohkon Extractionin ja korvata sen jollakin hulvattomammalla. Aseiden osia saisi tulla myös lisää ja ikkuna tehdä oikeasti vapaampia kombinaatiokokeiluja ..sellaisia mitä Borderlandsin randomigeneraattori joskus suoltaa. Matchmakeri kaipaisi myös pikaista overhaulia, nimittäin nykymoodissa se niputtaa jonnet ja TEKIJÄT armotta samoihin peleihin sekä toistuvasti tiimeissä eri määrä porukkaa. World of Tanksista tuttu ilmiö “my guns are worthless” on toistuvana teemana aina silloin ja tällöin, useimmiten silloin kun peli ei vain kulje.

  • Graffat: ☆☆☆/☆☆☆☆☆
  • Äänet: ☆☆/☆☆☆☆☆
  • Pelattavuus: ☆☆☆☆/☆☆☆☆☆
  • Hauskuus: ☆☆☆/☆☆☆☆☆
  • Grande Total: ☆☆☆/☆☆☆☆☆

Kepakkaa viihdettä jäidenlähtöön. Saatavilla Steamistä ilmaiseksi. Jos pidit Team Fortressista niin takuulla pidät tästäkin.

*Jokapäiväiset, ikävät ihmiset

**Counter Strike, CS

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de