Uusia kilkkeitä testiin Nokian WS-2 Treasure Tag

06/10/14
teknologia

138762

Tässä hiljan kävin lunastamassa parit Nokian WS-2 Treasure Tagit testiin ilman mitään sen suurempia ennakkolatauksia toiminnallisuuteen. Aikaisemmin kylläkin olin lähinnä ollut tyytyväinen Lumiaperheeseen brändättyjen oheistarvikkeiden laatuun ja yleiseen toiminnallisuuteen.

Kysyt varmasti heti kärkeen, että mikäs helkkari tämäkin nyt on? No kyseessä on lähinnä Bluetooth 4.0 standardin yli (NFC)pariutuva noin paksun postimerkin kokoluokkaa oleva avaimenperä, jonka voi pistää killumaan vaikka lompsaan tai autonavaimiin. Homman juju on siinä, että jos/kun puhelinlaite menettää yhteyden pariutettuun tagiinsa niin tällöin se alkaa pienehkön viiveen jälkeen reijoamaan yhteyden katkosta, jos katkoa kestää yli 3min niin tällöin katoamissijainti merkitään Here-karttapaketin karttaan ylös kera kellonaikojen ym. tietojen. Puhelimen pääteohjelmasta, joka ladattavissa maksutta Marketplacesta, voi sitten hienosäätää mm. yksittäisen tagin nimeä ja hälyttävää päätä laiteketjussa.
Itsellä on konffeina ID-badgenipussa niin, että yhteyden katkettua hälyttää puhelin. Hälytys on mahdollista konffata myös niin, että tagi itsessään alkaa ulvomaan kun yhteys katkeaa, joka tarkoitettu lähinnä niille dementikoille jotka unohtelevat matkaviestintään miestenhuoneisiin.

Yhteen Lumiaan saa laitepariksi neljät eri tagit ja nämä voi yksilöidä nimen osalta ..eli vaikkapa nyt ID-badge, lompsa, avain genericit ja autonavain. Nämä kun sitten päätyvät yli 5-10metrin päähän laitoksesta alkaa hälytys soimaan ja notificaatio ilmestyy merkiksi hallintasoftan livetileen. Karttasoftan avulla voi vaikka GPS-navigoida niihin koordinaatteihin, jossa laite oli viimeiseksi parina. Onpahan mahdollista tutkailla tilannetta CityLensen läpi ja enhanced realitykikkailun avulla paikallistaa se hukkaamispiste. Tagit saatavissa normaalin Lumiamuotokielen väreissä, joten nimitiedon lisäksi voit eriyttää ne neljät tagit värikoodauksen mukaan.

Tiettävästi Treasure Tag -sovellus on saatavilla vain WinMo -alustalle, mutta periaatteessa standardien käyttäminen teknologiapohjana mahdollistaisi esim. Android tai iOS -liitokset. Ehkä myös tulevaisuudessa näemmä jotain muitakin sovelluksia ja enhanced realityjuttuja, joiden avulla tageista saisi enemmänkin iloa irti.

Mitä itse jäin testien jälkeen kaipaamaan olisi ollut parempi mahdollisuus säätää tresholdeja etäisyyden ja hälyytyslagin kanssa; nyt puhelimen klaxonit alkaa pörisemään kun yhteys katkeaa ~10metrin etäisyyden ylittyessä ja noin minuutin latenssilla. Minuutissa ehtii paarustamaan jo sangen kauaksi fail-pisteestä nimittän.
Materiaalivalinta ja virtalähde ei myöskään konseptina lämmittänyt. Laite on sitä samaa naarmuuntuvaa glossymuovia, josta Nokian muotoiluosasto on jostakin apinallisesta syystä vieläkin aivan pähkinöinä. Muovinen kuori myös takaa sen, että tägi takuuvarmasti itsetuhoutuu jos sen asettelee samaan miestaskuun avainten kanssa. Käyttövirtansa laitos annostelee 220mhA alkaalipatterista, jolle vendori lupaa 180 päivän käyttöiän laiteparissa ..en ole vielä kokeillut, mutta uskoisin patterin vaihdon onnistuvan normaalimieheltä mutkitta. RFID-määritykset ois ollut myös tosi magee ominaisuus, eli soveltuvilla laitteilla olisi voinut kirjailla jotain tunnistetietoja digitaalisesti neliöön talteen ..vaikka nyt lupauksen löytöpalkkiosta ja palautusosoitteesta. Tätä viimeistä puutosta voi tosin paikata vaikkapa RFiD-tarroilla; esmes Samsungin TecTileseillä

20-29€ hintaluokan laitokselta kuitenkin ihan kivat suorituskyvyt ja uskaltaisin jopa suositella aparaattosta kaikille muistihäiriöisille. Lisätietoja voi poimia vaikka valmistajan tuotesivuilta osoitteesta
Tästä

Ihan jepa
☆☆☆/☆☆☆☆☆
Paremmilla hienosäätöominaisuuksilla ja materiaalivalinnoilla tämä olisi ollut jopa must buy -kategorian laitteita.

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de