Vuoden 2016 season finalesta tulee jännä

07/26/16
maailma

image

Heyoo! Lakisäätäiset kesälomat on viimein lusittu ja pehmyt paluu arkeen on aloitettu. Mutta mikä vuosi tämä 2016 onkaan ollut maailman turuilla! Jälkipoville voimme aloittaa tarinan “..ja kaikki alkoi David Bowien kuolemasta.”

Yhdysvaltojen sotaretket Lähi-Itään ja vuonna 2008 alkanut globaali taloudellinen romahdus pistivät muutoksen pyörät pyörimään, kuin juustoisessa kyberpunk-romaanissa konsanaan. Höyrypäisyyksien keskellä radikalisoimme köyhällistön, muslimit ja pistimme käyntiin ikiroudan sulatuksen. Britit hilasivat upyourssit salkoon ja nostivat kytkintä talouskriisistä toiseen seilaavasta Euroopan Unionista. Tempauksen pitkäaikaiset vaikutukset ovat toistaiseksi vielä vahvaa spekulaatio, mutta kansanäänestyksen tuloksen julkistuksen jälken punnan arvo dippasi alimmilleen sitten 33 vuoteen Yhdysvaltain dollaria vastaan.

Eurooppa on palaamassa kolonialismia edeltäneeseen hullun vuoden 1848 -tilaansa, jossa status quosta saa ikävän osansa lähinnä kaupungeissa asuva siviiliväestö ..printemps des peuples[sic]. Ranskan aivastaessa, koko Eurooppa sairastuu, on vuonna 2016 aivan yhtä totta kuin 1800-luvulla. Tällä erää pakolaisvirrat suuntaavat epävakavaasta Lähi-Idästä Eurooppaan, eikä massiivisina siirtolaisvirtoina Uuteen maailmaan, kuten back in the days. Toisin kuin aikaisemmin, vedimme aivan reisille tulokkaiden integraation ja hautasimme ongelmat suuriin lähiöihin odottamaan sitä viimeistä valtamedioiden voitelemaan kipinää.

Kulttuurimarxismin nimissä toivotimme myös samalla kannolla barbaarit valmiiksi katettuun ruokapöytäämme. Kulttuuri voittaa ihmisarvot aivan jokaisessa arvokeskustelussa. Vaikka lopulta kontulalaisella pitkäaikaistyöttömällä on enemmän yhteistä syyrilaisen sotapakolaisen, kuin kantakaupunkilaisen punaviinihipsterin kanssa. Jo ajatuksella “..tuo on osa heidän kulttuuriaan” rajaamme heidät ulos omasta yhteiskunnasta, heidän omaan, sovittelemattomampaan karsinaan.

Kuin keskustelu, jota ei koskaan käyty Ruotsissa, kun paikalliset uusionatsit masinoivat gay pride paraatin läpi tunnettujen muslimilähiöiden. Väärät juurisyyt nostivat pintaan oikeat kysymykset.

Annamme myös aivan luokattomasti medianäkyvyyttä ihan jokaiselle veriteolle, kun oikein vaihtoehto olisi täyttää valtamediat tajuntaa turruttavalla höttöllä. Viemällä aggressiivisesti näkyvyys ääriaineistolta, liike kuolee väistämättä omaan mahdottomuuteensa. Googlen johtavan futuristin Ray Kurzweilin mukaan maailma ei välttämättä ole muuttunut verisemmäksi, saamme vain minuutti minuutilta tarkempaa uutisointia vieläpä usein suoraan tapahtuman ytimestä. Tunnustamme toki tilanteen, mutta jo roomalaiset tajusivat leivän ja sirkushuvien olevan stabiilin yhteiskunnan tukijalat.

Vuoden 2016 season finale paukkuu vielä Yhdysvaltain presidentinvaalien lopputulema. Valinta on nyt kahden huonon välillä ja kansalisille tarjoillaakin dilemmaa valita se vähiten huono. Keskeinen ero taitaneekin olla siinä, että Trump puhuu hulluja, Clintonin tehdessä hulluja. Yhdysvaltojen viimeinen presidentti ja erään imperiumin loppu? Aika näyttää.

Elämme kiinnostavia aikoja, osittain kiinalaisesta kirouksesta käännetty laiska sanonta.

Kirjoitin tämän naivistisen tykityksen iPadilla. Sormillani.

-K

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de