Vuosi vaihtuu, oletko valmis!?

Photo Effects-1332079563352

Kun tuo paljon hypetetty vuoden 2012 Mayojen maailmanpalo jäi ihan uskomattoman torsoksi ja vuosi 2013 toivuttiin post-hype darrasta tuhannen mailin tuijotuksen kanssa; huulilla jauhannat kuten “tässäkö tää oli”, “aika kehno” ja “helkkari …Tiimari meni konkkaan”.

No onneksi on kohta tilaisuus pyöräyttää Gregoriaanisessa kalenterissa aivan uus sivu ja jäädä sitämyöden kytikselle mitä on kulman takaata tuloillaan. Tiedän, että ootte silmittömän kärsimättömiä peebsejä kaikki, joten pyynnöstänne konsultoin Tarot-korttejani pienissä vihreän keijun sponsoroimassa hiprakoissa ..otin molleskintyyppisen lehtiön ja toimivan kuivamustekynän följyyn tajuntamatkalleni, joten nyt itseasiassa on jotain mistä kirjoittaa. Voidelkaa siis silmänne hämmästeöljyllä ja varautukaa ihkaoikeaan WAU-efektiin, myöhemmin vuonna 2014 voitte palailla motivaatiomieheen tsekkailemaan miten oikeassa nuorempi ATK-asiantuntija olikaan.

Teknologiasta

Tabletit pitävät vielä pintansa vuoden 2014 markkinoilla ja uutuutena nähdään mm. iPad Air 2, jossa näytössä kiljardimiljardipikseliä, mutta edelleen käyttiksenä pahasti ajanhampaisiin jäänyt iOS. Muita uutuuksia tablettimarkkinoilla tulee olemaan mm. sub-100€ tabletit “luotettavilta” valmistajilta kuten Lenovo ja HP. Nämä alta satasen tabit tulevat olemaan myös ihan OK käytössä. KREISIÄ! Vuonna 2015 päteviä härveleitä saa viidelläkybällä ja niitä bundeletellaan raivoisasti jos ja minkä tuotteen kanssa. Uutena ilmiönä myös pitkitetystä lasin hiplaamisesta johtuva kroonisten jännetupin tulehdusten ketju.

Android 4.6 buildin nimi tulee olemaan stage II diabetes.

Lenovon uuden high-tech läpsyn väriksi valikoituu mattamusta.

Lifestyle ja wearable computing tulee viimein lyömään itsensä uutena markkinasegmenttinä läpi. Tästä oli vähän haisua kun tuossa kesän loppumetreillä tuli markkinoille Androidin kanssa kättälyövät älykellot pebblet, smartwatchit ja gearit. Laitteet alkavat menemään kaupaksi muillekin kuin penttiperusinsinööreille ja kellonajan lisäksi ne tulevat kertomaan sulle mm. montako metriä olet kulkenut tänään, paljonko syke voisi olla, mailit, tekstiviestit ym. Tarinan aivoina siis edelleen se taskussa notkuva älypuhelin, johon NFCeen kanssa pariutetaan älyvaa’at, jääkaapit, kenkäsensorit ja kellot. Tämä laitearsenaali sitten mittailee elämäntapojasi sekä ruumiinkoostumustasi ja tuottaa mittausten pohjalta tyttöystävämaisia kommentteja, kuten “liiku enemmän läski” TAI “olet kerännyt nestettä, liiku enemmän” ..liikkumisesta/elintavoista käyttäjää sitten palkitaan mm. ikkunalla julkaista omia lifestylejuttujaan SOME-palveluissa, joka totkai sujuu saumattomasti.

“The Queen has died today. The world mourns, as on days like these we are all Brits. 19.3.2014”

Joku neljästä isosta valmistajasta yrittää elvyttää uuden buzzwordin siivittämänä miniläppärin konseptina eloon, laitteita valmistetaan proton lisäksi kolme joista yksi syttyy tuleen ja kaksi myydään Verkkokauppa.comin kautta Pohjanmaalle. Miniläppärit pysyvät edelleen nolona ratkaisuna.

Win 8.2 julkaisua kukaan ei huomaa. Microsofti havaitsee väreihin perustuvan buildiskeeman liian hipiksi ja vaihtaa koko paletin binääreihin. Windows 00010010 on sitten taas ihan kepakka käyttää ja kevyt asentaa. Toteuttaen wakavanhaa ATK-viisautta “Joka toinen Windowsjulkaisu on paska ..Catalystien kanssa sama homma.”

“Nine-four-five-four-two-zero-two-zero-one-zero. Accident in the gulf, several dead. Oil spill apparently averted.”

Kulttuurilliset muutokset

Retrofuture/NewRetro lyö itsensä musiikkityylinä suuren kansakunnan tietoisuuteen jättäen metalcoret ja dubstepin oldschoolvaihtareiksi. Tiedät olevasi vanha siitä ettet ymmärrä nuorempien sukupolvien musiikin päälle.

Naisten käyttämät hotpantsit ym. shortsit saavuttavat saturaationpisteen ja eivät fyysisesti enää voi lyhentyä ilman kahnausta esivallan kanssa. Ironiset tatskat alkavat harmittamaan hipstereiden ekaa generaatiota. Hipstereiksi aletaan nimittämään kaikkia niitä henkilöitä, jotka eivät käytä bändipaitoja maastokuosillisten housujen kanssa. Ensimmäinen tokan generaation hipsteri syntyy maailmaan turkulaisen dynkkytyrkyn ja tukholmalaisen autistin rakkauslapsena. Lapsi ristitään sukupuolineutraalilla nimellä “Jòhan Purplerain Mäkinen-Olof”

Siinäpä sitä. Nyt täytyy valmistautua henkisesti työpaikkavisiittiin, koska vastaanottamani multimeediaviesti lupailee huokean kuoharipullon löytyvän jostakin työpisteeni lähimaastosta.

Älä elä kiinnostavia aikoja. Ota rauhallisesti ja operoi räjähteitä maltillisesti.

-kai

Comments are closed.

0 Comments

There are no comments yet.

Balloons theme by
Moargh.de